Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията

...
Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията
Коментари Харесай

Борисов и Цветанов гласуват в Хелзинки за следващия председател на ЕК

Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов идва довечера в Хелзинки, където на следващия ден се открива конгресът на ЕНП, който ще издигне претендента за ръководител на Европейската комисия, който да наследи Жан-Клод Юнкер на поста от идната година.

За номинацията се състезават двама - шефа на групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер и някогашният финландски министър председател, в този момент зам.-шеф на Европейската капиталова банка Александър Стуб. Гласуването е в четвъртък.

Утре вечер във финландската столица идва и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Българският министър председател ще приказва пред конгреса на ЕНП в четвъртък - директно преди канцлерите на Германия Ангела Меркел и на Австрия Себастиан Курц, и унгарския министър-председател Виктор Орбан.

Бойко Борисов е отпред на българската делегация, в която, наред с Цветанов, са и останалите двама зам.-председатели на ГЕРБ - Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, комисарят по цифровата стопанска система и цифровото общество Мария Габриел, евродепутатите на ГЕРБ, шефът на ГЕРБ-София Цветомир Паунов и кметовете на регионалните градове на партията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР