Лидерът на основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) Кемал Кълъчдароглу спомена

...
Лидерът на основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) Кемал Кълъчдароглу спомена
Коментари Харесай

Лидер на турска опозиция: Възможни са нарушения на изборите

Лидерът на главната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) Кемал Кълъчдароглу загатна през днешния ден за вероятни нарушавания на изборите, по-специално в Югоизточна Турция, заяви турската телевизия Хабертюрк.

" Обръщам се с явен апел към всички държавни чиновници ", съобщи Кълъчдароглу. " Моля, не забравяйте, че сте държавни служители, а не чиновници на дадена политическа партия ", добави той.

Лидерът на НРП уточни за постъпващи тъжби за хипотетични нередности, идващи най-много от популации най-вече с кюрди югоизточен регион. Той посочи, че като цяло в Турция не става въпрос за сериозен проблем, само че предизвести за последствията от всевъзможни дейности, които може да помрачат вота, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Всяка сянка, която падне върху изборите, е удар по нашата народна власт ", съобщи Кълъчдароглу.

Председателят на Висшата изборна комисия Сади Гювен увери, че по отношение на изказванията за нередности, отнасящи се до секции в град Суруч, Югоизточна Турция, са подхванати нужните административни и юридически стъпки, осведоми още " Хабертюрк ".

Става дума за изказвания, че в една от изборните урни в Суруч, окръг Шанлъурфа, е имало " всеобщ избор ", а също и че членове на разнообразни секционни комисии са били удряни, показва малкия екран.

Други турски медии прецизират, че " всеобщият избор " е бил в поддръжка на ръководещата Партия на справедливостта и развиването и на президента Реджеп Тайип Ердоган. Според изказванията също по този начин са били нападнати членове на комисии от прокюрдската Демократична партия на народите и от основната опозиционна мощ - Народнорепубликанската партия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР