Лидерът на опозицията във Венецуела, който се самопровъзгласи за президент

...
Лидерът на опозицията във Венецуела, който се самопровъзгласи за президент
Коментари Харесай

Лидерът на опозицията във Венецуела търси диалог с Китай

Лидерът на опозицията във Венецуела, който се самопровъзгласи за президент - Хуан Гуайдо, съобщи пред китайски вестник, че ще съблюдава подписаните съглашения с Пекин и се надява да стартира допустимо най-бързо разговор с Китай, предаде БТА.

" Подкрепата на Китай ще бъде доста значима за стимулиране на стопанската система на нашата страна и бъдещото ни развиване ", увери Гуайдо в изявлението пред в. " Саут Чайна морнинг пост ". Той изрази подготвеност за основаване на градивни връзки и разговор с Китай.

Тези мнения, наподобява, целят да разсеят неяснотата за бъдещите връзки с Китай, в случай че Гуайдо заеме президентския пост, отбелязва Агенция Франс Прес. Пекин е главен заемодател на Венецуела и също като Москва поддържа президента Николас Мадуро. Водената от Гуайдо венецуелска съпротива възнамерява да провежда през днешния ден митинги с искане президентът да се откаже от властта.

През септември Мадуро посети Китай и подписа съглашения в енергийния бранш и за добива на злато, пробвайки се да получи поддръжката на Пекин в политическата рецесия, която раздрусва Венецуела, напомня Агенция Франс Прес. Вчера китайското външно министерство съобщи, че е готово да реализира компромис с всички страни.

Китай и Венецуела имат отдавнашно прагматично съдействие, акцентира през вчерашния ден представителят на китайското министерство на външните работи Гън Шуан. " Нищо от това няма да се промени без значение от развиването на обстановката ", отбеляза той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР