Лидерът на опозицията във Венецуела Хуан Гуайдо каза днес, че

...
Лидерът на опозицията във Венецуела Хуан Гуайдо каза днес, че
Коментари Харесай

Двама съветници на Гуайдо хвърлиха оставки след провалената мисия по нахлуване във Венецуела

Лидерът на опозицията във Венецуела Хуан Гуайдо сподели през днешния ден, че двама основани в Съединени американски щати политически съветници са подали оставка след провалилия се опит за навлизане в южноамериканската страна, целящ пленяване на президента Николас Мадуро, съобщи АП.

Гуайдо сподели, че е приел оставките на Хуан Хосе Рендон и Серхио Вергара, които подписали съглашение за задача по залавяне на Мадуро с американския боен деец Джордан Гудро. Въпреки че съглашението се провалило, Гудро пое отговорност за това, че е траял с нападението, осъществено на 3 май на брега край столицата Каракас. Рендон сподели, че е дал на Гудро 50 000 $, с цел да покрие някои първични разноски, само че и двамата настояват, че договорът по този начин и не е бил изпълнен и американецът не е получил в допълнение финансиране.

Екипът на Гуайдо разгласи в известие, че приел оставките на високопоставените чиновници и им е благодарил за тяхната отдаденост и посветеност на Венецуела. Гуайдо, който е приет за законен водач на Венецуела от Съединени американски щати и още към 60 страни, отхвърли да има нещо общо с хипотетичната офанзива, само че се оказа под напън от най-малко една опозиционна партия във Венецуела да изясни какво се е случило.

Гудро показа аудиозапис на Гуайдо, за който твърди, че е изработен скрито до момента в който венецуелският водач участвал по конферентна връзка на срещата, на която договорката била подписана. Гудро сподели, че по този начин и не му било платено напълно, само че траял с задачата, с цел да помогне за освобождението на Венецуела от Мадуро. Той работел дружно с някогашния венецуелски армейски военачалник Кливер Алкала, който неотдавна беше екстрадиран от Колумбия в Съединени американски щати по обвинявания за опиати.

Въоръжено навлизане по море във Венецуела

Венецуелският основен прокурор Тарек Уилям Сааб наскоро сподели, че Каракас ще се опита да залови Гудро и двамата някогашни съветници на Гуайдо. Гудро сподели, че в нахлуването са взели участие към 60 души, а венецуелски представители оповестиха, че са арестували минимум 40, 14 от които са били арестувани през последните 2 дни, осведоми Българска телеграфна агенция, цитирайки АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР