Лидерът на опозицията и самопровъзгласил се за временен президент Хуан

...
Лидерът на опозицията и самопровъзгласил се за временен президент Хуан
Коментари Харесай

Гуайдо зове за още санкции срещу Мадуро след изгонването на посланика на Германия

Лидерът на опозицията и самопровъзгласил се за краткотраен президент Хуан Гуайдо прикани Европа да затегне финансовите наказания против държавното управление на Николас Мадуро, след то експулсира посланика на Германия, оповестява " Ройтерс ".

Това беше последната точка на разпалване в световната борба по отношение на Венецуела, като западните страни признаха Гуайдо за законен държавен глава, само че Русия и Китай към момента поддържат социалиста Мадуро и упорстват за невмешателство.

" Това деяние съставлява опасност против Германия ", коментирал Гуайдо пред сп. " Шпигел ", откакто Каракас разгласи немския дипломат Даниел Кринер за личност нон грата. Той и други дипломати посрещнаха Гуайдо на летището при завръщането му в Каракас по-рано тази седмица.

" Надявам се, че Европа ще реагира остро на тази сериозна опасност против дипломат ", добави Гуайдо и настоя: " Преди всичко те би трябвало да обиден финансовите наказания против режима. "

Германия е измежду многото страни, подкрепящи проекта на Гуайдо за инсталиране на преходно държавно управление преди провеждането на свободни избори.

Той осъжда Мадуро като грабител, чието преизбиране предходната година е било резултат от подправено гласоподаване. Мадуро твърди, че е жертва на опит за прелом от страна на Съединени американски щати и " икономическа война ".

Германският външен министър Хайко Маас назова дейностите на Венецуела " неразбираеми " и съобщи, че Германия и нейните европейски сътрудници ще продължат да поддържат Гуайдо.

Той съобщи, че посланикът ще се върне вкъщи аз съвещания. Гуайдо обаче сподели, че е помолил Кринер да остане, защото Мадуро не е оправомощен да експулсира посланик, защото " заема нелегално поста на президент ".

Международната общественост би трябвало да попречи на Мадуро да употребява средствата на венецуелските данъкоплатци, с цел да " убие критиците на режима и коренното население, като към този момент се случва на границата с Бразилия ", сподели той по отношение на неотдавнашното принуждение там.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР