Лидерът на опозиционния блок „Синьо и бяло” заяви, че министър-председателят

...
Лидерът на опозиционния блок „Синьо и бяло” заяви, че министър-председателят
Коментари Харесай

Призив: Нетаняху, отивай си!

Лидерът на опозиционния блок „ Синьо и бяло” съобщи, че министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху би трябвало да подаде оставка и да се концентрира върху повдигнатите му обвинявания, заяви РИА Новости.

Вчера генералният прокурор и юридически консултант на държавното управление Авихай Манделблит заяви, че е решил да повдигне обвиняване на премиера за приемане на рушвет в така наречен „ Дело 4000”, за машинация и нарушение на публичното доверие в делата 2000 и 1000.

Нетаняху, само че собствен ред, съобщи, че задачата на тези обвинявания е да бъде свален от поста министър-председател. Бени Ганц разгласи, че има доверие в правоохранителните институции на страната и в това, че извършват отговорностите си добросъвестно, почтено и професионално.

„ В Израел няма прелом. По-скоро има хора, които са се барикадирали във властта”, счита опозиционният водач. „ Нетаняху сподели в речта си, че би трябвало да напусне поста и да се концентрира върху повдигнатите му обвинявания. Той прелестно схваща, че пред страната стоят съществени и сложни задания в региона на сигурността, стопанската система и обществената сфера. Това изисква министър председателят да им посвети напълно времето, силата и вниманието си”, се споделя в прессъобщение на „ Синьо и бяло”.

Цитираното „ дело 4000” се отнася до съмнение в лобизъм в интерес на най-голямата телекомуникационна група „ Безек” за сметка на позитивно отношение към Нетаняху в известен интернет-портал на компанията. По другото „ дело 1000” се прави инспекция за получени от Нетаняху скъпоструващи дарове като специфична селекция пури и шампанско от холивудския продуцент Арнън Милчън, чиято обща стойност е оценена на съвсем 300 000 $.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР