Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия във Великобритания Джереми Корбин призова

...
Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия във Великобритания Джереми Корбин призова
Коментари Харесай

Британските лейбъристи организират демонстрация с искане за предсрочни избори

Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия във Англия Джереми Корбин прикани в " Туитър " нейните последователи на проява в четвъртък с апел за осъществяване на предварителни избори, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Присъединете се към нас в четвъртък, с цел да поискате изборът на тези, които ни управляват, да бъде изработен от народа на тази страна, а не от 100 хиляди непредставителни членове на партията на торите (консерваторите - б.р.) ", уточни опозиционният водач.

Корбин насочи апела си след избирането за нов водач на консерваторите на някогашния лондонски кмет и някогашен външен министър Борис Джонсън, който автоматизирано ще поеме през днешния ден и премиерския пост на страната, заменяйки на този пост Тереза Мей. В избирането му участваха 139 хиляди членове на неговата партия, от които 92 хиляди поддържаха Джонсън.

Изказвайки се нощес на закрито съвещание на депутати от парламентарния Комитет 1922, който сплотява редовите консерватори в Камарата на общините, Джонсън ги уверил, че не планува осъществяване на предварителни парламентарни избори. Това са съобщили участници в съвещанието.

Консерваторите имат право да останат на власт до 2022 година, въпреки че са в мъчно състояние, тъй като нямат парламентарно болшинство. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР