Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия на Великобритания Джеръми Корбин ще

...
Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия на Великобритания Джеръми Корбин ще
Коментари Харесай

На Острова пак заговориха за предсрочни избори

Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия на Англия Джеръми Корбин ще поддържа осъществяване на предварителни парламентарни избори , в случай че договарянията за Брекзит се провалят. Според таблоида " Сън ", в този случай парламентарните избори в Обединеното кралство могат да се проведат на 26 ноември.
 Брюксел призна, че на този стадий не вижда съглашение за Брекзит
Брюксел призна, че на този стадий не вижда съглашение за Брекзит

Лондон не би трябвало да не помни, че Европейският парламент би трябвало да утвърди всяко съглашение за Брекзит

Позовавайки се на личните си източници, вестникът написа, че Корбин ще бъде подготвен неотложно да поддържа предлагането на държавното управление за осъществяване на предварителни избори, в случай че министър председателят Борис Джонсън сложи този въпрос на гласоподаване на 21 октомври, откакто не успее да се съгласи с Европейски Съюз по отношение на изискванията на Брекзит. Въпросът за ориста на договарянията би трябвало да бъде дефинитивно решен на 17-18 октомври на Срещата на върха на Европейски Съюз. Ако съглашение с Европейски Съюз не бъде реализирано до 19 октомври, тогава т. Нар. Закон на Бен, признат от английския парламент през септември, ще задължи Джонсън да изиска Брюксел да отсрочи датата, на която кралството да напусне Европейски Съюз, до 31 януари 2020 година Джонсън ще може да повдигне въпроса за предварителните избори или в понеделник, 21 октомври, или в събота, 19 октомври, по време на изключително парламентарно съвещание, планувано за почивен ден.
 Преговорите за Брекзит сред Европейски Съюз и Англия ненадейно прекъснати
Преговорите за Брекзит сред Европейски Съюз и Англия ненадейно прекъснати

Не са планувани срещи сред договарящите екипи

Британският закон разрешава предварителните избори да се проведат 25 работни дни, откакто две трети от депутатите на Камарата на общините ги поддържат. Така гласуването в страната може да се организира в края на ноември.

Миналия месец лейбъристите блокираха на два пъти предложенията на Борис Джонсън за нови избори, като обясниха, че министър председателят първо би трябвало да отстрани опцията за Брекзит без договорка. Според в. " Сън ", лейбъристите към момента упорстват за това изискване, защото Джонсън продължава да декларира, че кралството ще напусне Европейски Съюз на 31 октомври със или без договорка. Британските медии разискват разнообразни разновидности за това по какъв начин кабинетът да заобиколи закона на Бен, като не позволи отсрочване за нова дата на Брекзит.
 Борис Джонсън застрашен от протест в кабинета поради Брекзит без договорка
Борис Джонсън застрашен от протест в кабинета поради Брекзит без договорка

Петима министри - Ники Морган, Джулиан Смит, Робърт Бъкланд, Мат Хенкок и Джефри Кокс - има възможност да подадат оставка

Изданието отбелязва също, че измежду лейбъристите няма единение по въпроса дали да се проведат общи избори толкоз рано .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР