Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин обвини британския премиер

...
Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин обвини британския премиер
Коментари Харесай

Корбин наруга плана на Борис Джонсън за Брекзит

Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин упрекна английския министър председател Борис Джонсън, че няма тактика за договаряния за Брекзит и че се пробва да прикрие същинското влияние на излизането на Англия от Европейския съюз. Това стана по време на гръмък и от време на време раздразним конфликт сред двамата, написа " Гардиън ".

Джонсън, който не е съумял да отговори на нито един от директните въпроси на Корбин , от своя страна упрекна шефа на лейбъристите, че се опасява от предварителни избори преди гласуването в Камарата на общините по-късно през днешния ден за провеждането на предварителни избори на 15 октомври.

Словесните конфликти, в които Джонсън беше освиркан безпощадно от опозиционните депутати , станаха ден откакто министър председателят загуби първото си гласоподаване в Народното събрание във връзка законопроект, който се стреми да отсрочи Брекзит, а по-късно изключи 21 разбунтували се тори от Консервативната партия.

Съсредоточавайки се напълно върху Брекзит, Корбин атакува остро Джонсън за това, че няма проект или желание да подписа ново съглашение с Европейски Съюз за Брекзит и че желае страната да излезе от Европейски Съюз без съглашение на 31 октомври.

" Той е министър-председател в продължение на шест седмици и даде обещание да откри решение на Брекзит ", посочи Корбин в Камарата на общините, допълвайки: " За шест седмици той не показа нищо , с цел да промени съглашението на предходния министър председател, против което той два пъти гласоподава срещу. Тези договаряния, за които той приказва, са реплика. Всичко, което прави, е да убива време . "

Джонсън неведнъж се присмя на водача на Лейбъристката партия за това, че поддържа провеждането на избори: " Знам, че се тревожи за споразуменията за свободна търговия с Америка, само че има единствено едно хлорирано пиле, което виждам в къщата му, и той е на тази скамейка. "

Правителството внесе предложение за провеждането на общи избори през идващия месец, само че се нуждае от болшинство от две трети в Камарата на общините, с цел да мине, като ще е нужна поддръжка от опозицията. Лейбъристите обявиха, че няма да поддържат проекта, защото първо желаят гаранция, че Брекзит без съглашение няма да се състои.

Законопроектът за отсрочване излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз най-малко до 31 януари също се дебатира през днешния ден от английските депутати, преди той да бъде изпратен към Камарата на лордовете (горната камара на английския парламент).

Джонсън неведнъж го дефинира като " законопроект за предаване ", популистки термин, изобретен от " Даунинг стрийт " 10, който цели да насочи вниманието към събитието, че Европейски Съюз може да дефинира различна дата на удължаването, въпреки и единствено с утвърждението на Камарата на общините.

Британският министър председател повтори обвиняването си, че подкрепяйки законопроекта Лейбъристката партия подкопавала преговорната позиция на държавното управление по отношение на Брекзит. Корбин отговори: " Наистина не разбирам по какъв начин мога да бъдат упрекнат в подкопаването на договарянията, тъй като никакви договаряния не се водят. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР