Лидерът на новата партия Брекзит Найджъл Фараж вероятно ще бъде

Лидерът на новата партия Брекзит Найджъл Фараж вероятно ще бъде ...

Найджъл Фараж вероятно ще бъде разследван от ЕП за недекларирани дарения.


Лидерът на новата партия "Брекзит" Найджъл Фараж вероятно ще бъде разследван от Европейския парламент за твърденията, че не е декларирал близо половин милион паунда. Те са получени под формата на дарения от бизнесмена-милиардер Арън Банкс, срещу когото пък Националната агенция за борба с престъпността води разследване, пише "Индипендънт", цитиран от БНР.

© БГНЕС
След референдума за Брекзит Найджъл Фараж е получил около 450 000 паунда в натура под формата на кола със шофьор, платен наем и сметки за струващо над 4 милиона жилище в лондонския квартал "Челси", както и луксозни пътувания до САЩ за срещи с крайнодесни политици.

Нито един от тези "подаръци" обаче, фактури за които са станали достояние на телевизионния Канал 4, не е деклариран от Фарадж в Европейския парламент.

"Индипендънт" цитира писмо на един от квесторите в ЕП, които отговарят за финансовите и административни дела, в което се призовава председателството на парламента да разследва спешно тези сведения за прикриване на конфликт на интереси.

Това става само дни преди провеждането на евроизборите в Обединеното кралство, в които се очаква партията "Брекзит" на Найджъл Фараж да спечели победа.
Първи митинг на новата партия на Найджъл Фараж "Брекзит"Първи митинг на новата партия на Найджъл Фараж "Брекзит"
В Великобритания днес се проведе първият голям митинг на новата партия на Найджъл Фараж "Брекзит". Стотици хора се събраха в Биримингам, където Фараж...

Източник: bnt.bg