Лидерът на Новата народна партия ще преговаря с всички политически

...
Лидерът на Новата народна партия ще преговаря с всички политически
Коментари Харесай

Себастиан Курц започва преговори за нов кабинет в Австрия

Лидерът на Новата национална партия ще договаря с всички политически сили. Очаква се диалозите да бъдат дълги и комплицирани. Те ще се организират по реда на класираните партии в Народното събрание.
Себстиан Курц печели предварителните парламентарни избори в Австрия Пет партии влизат в Народното събрание
Първата среща е планувана със социалдемократите. Курц не изключва диалози и с някогашните си съдружни сътрудници от Партията на свободата, макар че след фрапантната загуба крайнодесните оповестиха, че ще бъдат в съпротива.
Предстоят сложни договаряния за сформиране на държавно управление в Австрия Партията на Себастиан Курц завоюва предварителните избори с 15% преднина
На церемонията в Хофбург президентът Александър ван дер Белен изиска в новия кабинет да има еднакъв брой мъже и дами министри. Подчерта, че през идващите седмици с Курц ще се срещат по-често, с цел да разискват процеса на договарянията.

От своя страна Курц се ангажира бъдещото държавно управление да понижи данъчната тежест за бизнеса, да резервира ниско равнището на безработица, да усъвършенства комерсиалните връзки със Съединените щати и с Германия, както и да взе участие интензивно в ограниченията за битка с климатичните промени.
След аферата " Ибиса ": Свалиха обвиняванията в корист с власт против Щрахе Скандалът докара до разпад на ръководещата коалиция в Австрия
Новата национална партия на Себастиан Курц завоюва предварителните парламентарни избори в Австрия. Консерваторите реализираха исторически резултат от над 15% разлика по отношение на вторите по вот- социалдемократите. До вота се стигна след аферата „ Ибиса” с някогашния водач на крайнодесните и вицеканцлер в кабинета на Курц – Хайнц-Кристиян Щрахе.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР