Лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви, че футболът у нас

...
Лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви, че футболът у нас
Коментари Харесай

Симеонов: Следим държавите с по-развит футбол. Ще действаме аналогично

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов съобщи, че футболът у нас ще се завърне по образец на този в страни с по-силни шампионати.

Днес (5 май) се състоя Коалиционен съвет на ГЕРБ, Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ, на който бяха разисквани ограниченията, които ще бъдат взети след анулацията на изключителното състояние поради пандемията от ковид.



" Коментирахме и въпроса с възобновяване на спортни мероприятия. Най-голям интерес провокира възобновяване на футболното състезание. По този въпрос сме се разбрали да предприемем аналогични ограничения на тези, които се подхващат в другите европейски страни, изключително тези с по-развит футбол и спорт. Ще следим възобновяването на националните шампионати и по същия механизъм и скица ще ги възстановим и ние ", съобщи Симеонов след срещата.

В България футболните шампионати бяха прекъснати в средата на март. Все още не е ясно по кое време тимовете ще могат още веднъж да упражняват.
В БФС се надяват тимовете да възобновят тренировки преди 13 май "Целта ни е да подготвим клубовете на практика ", обявиха от здравната комисия
В някои страни - Германия, Англия и Италия, отборите започнаха подготовка за завръщане на терена, като разделиха футболистите на групи. Във Франция действаха по-радикално и оповестиха, че няма да възобновяват шампионата, а ПСЖ е длъжностен първенец.

От Българския футболен съюз неведнъж обявиха, че ще се съобразят с всички рекомендации на Националния действен щаб за битка с ковид. От централата би трябвало да показват пред УЕФА проект за продължение на шампионата до 27 май.

До края на постоянния сезон остават 2 кръга, а по-късно тимовете би трябвало да се разделят на Първа шестица и Втора осмица.
В столичните басейни ще мерят температурата на посетителите От през днешния ден плувните басейни могат да работят при строги правила за стерилизация
От 4 май бяха облекчени част от противоепидемиологичните ограничения, като бяха отворени басейните и тенис кортовете. Посещението в тях ще става при прецизни правила за стерилизация.

" Ще се предизвиква възобновяване на самостоятелните спортове. Ако е належащо, с смяна на графика на федерациите. Имам поради тенис, плувни спортове, конен спорт и редица други ", добави Симеонов.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 1 689 37 78 342 Света 3 669 604 26 333 253 166 1 210 424 Заразени* Нови Починали България 1 689 37 78 Света 3 669 604 26 333 253 166
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР