Лидерът на НФСБ Валери Симеонов поиска нов конкурс за закупуването

...
Лидерът на НФСБ Валери Симеонов поиска нов конкурс за закупуването
Коментари Харесай

Валери Симеонов поиска рестарт на конкурса за изтребителите

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов изиска нов конкурс за закупуването на изтребили за Военновъздушните сили. "Има смущаващи условия, свързани с това, че първичните условия на състезанието се трансформират в полза на една страна, без значение че тази страна е Щатите ", уточни Симеонов пред "Телевизия Европа ", като посочи, че се изрича в персонално качество и въпросът не е обсъждан в неговата партия.

"България въпреки всичко би трябвало да има достолепие и откакто е оповестила едни конкурсни условия, би трябвало да изисква спазването им от всички участници. Въпросът е кардинален и България не трябва да се въздейства от желанието си за стратегическо партньорство със Съединени американски щати. Партньори, сътрудници, само че сиренето е с пари ", съобщи някогашният вицепремиер.

От изявлението му стана ясно, че занапред тематиката с покупката на самолетите би трябвало да се разиска в ръководещата коалиция. Правителството към този момент избра американската оферта за доставка на изтребители F-16. Министърът на защитата и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов заяви, че кабинетът желае да стартира договаряния с администрацията на президента Доналд Тръмп.

За задачата обаче би трябвало да бъде получено позволение от Народното събрание. В задатък се знае, че Българска социалистическа партия няма да поддържа предлагането на кабинета. По всяка възможност сходна позиция ще заеме и "Воля ", откакто водачът й Веселин Марешки нееднократно се е обявявал срещу капиталовия разход.

Очевидно е, че в "Обединени патриоти " ( "Атака ", Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ) най-малко към този момент няма обща позиция. Тепърва би трябвало да бъде оповестено решението на "Атака " и Волен Сидеров. Засега само парламентарната група ГЕРБ е заявила публично поддръжката си към кабинета.

Съвсем допустимо е решението да бъде прокарано с гласовете на Движение за права и свободи и Вътрешна македонска революционна организация. Движението за права и свободи също към момента не е съобщило какви са желанията му.

Засега Народното събрание е одобрило капиталов разход в размер на 1.8 милиарда лева за придобиването на най-малко 8 изтребителя.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР