Лидерът на НФСБ Валери Симеонов омаловажи изтичането на лична информация

...
Лидерът на НФСБ Валери Симеонов омаловажи изтичането на лична информация
Коментари Харесай

Валери Симеонов омаловажи изтичането на данни от НАП

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов омаловажи приключването на персонална информация след хакерската атака против Националната организация по приходите.

Той попита за какво би трябвало да чакаме, че България има най-сигурните системи и съобщи, че страната ни не е по-различна от Европа и от света. Попитан дали това значи, че би трябвало да си останем на хартия,да не вкарваме нови технологии и да не вършим електронно държавно управление, някогашният вицепремиер отхвърли. Когато обаче му беше заложен въпросът за какво тогава се анулира машинното гласоподаване, той отвърна, че едно било да се извадят ЕГН-тата на някои хора, а друго било да се компроментира избирателен развой. Симеонов заяви в ефира на Нова телевизия ЕГН-то си и попита: "Какво като се знае ЕГН-то на някой? Айде да забележим какво ще ми създадат. "

Лидерът на НФСБ попита и какво толкоз, в случай че нечия данъчна декларация изтече обществено, само че не изясни дали в случай че някой е заявил повече пари и бъде оповестено това обществено, няма да стане обект на рекет. Вместо това той уточни като образец по какъв начин се дава ЕГН в разнообразни случаи, даже когато се събират подписи против застрояването на градинка. Същевременно той упрекна ГЕРБ, че доста бързали с последните промени в Изборния кодекс от тази зима и поради това се стигнало до проблема с машинното гласоподаване. Не можело и да се подсигурява обективността на техниците, които поддържат машините. Симеонов назова думата "глупост " машинното и електронното гласоподаване, като разгласи, че НФСБ е твърдо срещу от години тези способи за практикуване на вота. "Винаги споделям, когато нещо не ми харесва. Не ми харесва, че Борисов се бърка непрекъснато в работата на Народното събрание, на правилото проба-грешка ", акцентира той.

Единствената причина да бъде освободен Волен Сидеров от председателското място отпред на парламентарната група на "Обединени патриоти " е, че не си прави работата. "Той не съгласуваше разликите в обединението ни ", изясни Симеонов и за следващ път акцентира, че Волен Сидеров участвал единствено в 4% от случаите, когато трябвало в Народното събрание. "Мисля, че господин Сидеров би трябвало да е признателен, че го освободихме от активност, която очевидно не е по силите му ", добави той.

Във връзка с другите отзиви на НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация за президентското несъгласие върху отвореното финансиране на партиите Симеонов сподели, че предстоят диалози и не трябва да се бърза откакто ветото бъде отхвърлено.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР