Лидерът на НФСБ Валери Симеонов обяви, че Васил Божков е

...
Лидерът на НФСБ Валери Симеонов обяви, че Васил Божков е
Коментари Харесай

Симеонов обяви, че Божков финансирал протестите срещу Гешев и кампанията на Манолова

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов разгласи, че Васил Божков е финансирал митингите против него и основния прокурор Иван Гешев, както и предизборната акцията на Мая Манолова за кмет на София, заяви Българска национална телевизия. Бившият омбудсман съобщи, че ще го съди.

Изявлението на Симеонов идва ден след обявата на обвинения предприемач във Facebook за извлеченията му от банковата му сметка. От поста му излиза наяве, че е плащал големи суми в брой от персоналната си сметка и пита къде са му парите, откакто е плащал всичките си останали разноски по банков път. От фотосите на извлеченията излиза наяве, че те са от 2018 и 2019 година, а транзакциите са свързани с изтегляне на огромни суми в брой.Божков загатва, че плащал в брой 20% от облагите на „ Националната лотария “ на избрани хора. Условието му било сложено от финансовия министър Владислав Горанов, с цел да не трансформират ръководещите Закона за хазарта към по-неизгодно облагане на лотарийните билети. Божков разгласява " История на рекета " на 2 юни под формата на картинка, която демонстрира, че са забъркани още министър председателят Бойко Борисов и ръководителя на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова.

Валери Симеонов дефинира изявленията на Васил Божков " като цялостни измислици ".

Според бившиявицепремиер с огромните суми пари, изтеглени през 2018 и 2019 година, Божков не е плащал подкупи както загатва, а е финансирал митингите против него и против избора на Иван Гешев за основен прокурор.

" От средата на октомври до съвсем до края на ноември вървяха и платените, съгласно мен, митинги против избора на Иван Гешев. Освен това да не забравяме, че тези кашони с антични предмети, иманярите не са му ги подарявали, а са ги продавали. За това също се харчат пари. Само октомври месец той е теглил пари 4 пъти. Защо ще носиш за месеца рушвета четири пъти с всички опасности, съпътстващи преместването на огромни суми пари в чанти, за какво да рискуваш 4 пъти като можеш да ги занесеш един път, в случай че си плащал рушвет или подкуп ", споделя Валери Симеонов, представен от Българска национална телевизия.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР