Лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира в сутрешния блок на

...
Лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира в сутрешния блок на
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Всички осъзнаха, че хазартът е пандемия

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов разяснява в утринния блок на Българска национална телевизия Закона за хазарта. Той изясни, че това е закон, който е бил признат без разискване, написа Novini.bg.

,,Законът за
хазарта мина без нито едно изявление, което значи, че и ръководещи, и съпротива са уверени, че е време за един подобен закон. Нямаше опълчване,  имаше разнообразни мнения, само че е назряло времето за този законопроект. Хората започнаха най-много да схващат, че хазартът е една проказа с мащабите на пандемия, която нанася провали на българското общество поради свободния режим, натрапен от най-различни оператори, което довежда до взаимозависимост, която мога да сравня като зависимостта от опиатите и която от време на време коства с изключение на имущества и човешки животи``, добави Симеонов.

,,Второто, което не е за подценяване, е информацията, която излезе от братя Найденови за Васил Божков. Тогава бяха изнесени данни, че сред 210 и 260 млн. лв. са нанесени като вреда на бюджета от началото на интервала на тези частни
лотарии, което даде съществено съображение да внеса този законопроект. Хубаво е, че излезе тази информация, от която се разбра също по този начин, че хората, които е трябвало да дават отговор за контрола, са били подвластни, в тази ситуация Комисията по хазарта. Моето персонално разбиране е, че в тази Комисия става въпрос за доста съществени корупционни зависимости``, сподели още той.

,,Председателят ѝ взимал 10 000 лв. дневно, което подсказва, че очевидно в действителност става дума за огромна корупционна договорка, която ощетявала държавния бюджет. Законопроекътт е много по-краен и безапелационен. Хубаво е, че този миг настъпи и че бях подсилен от ГЕРБ, което бе доста значимо за прокарването на законопроекта``, показа водачът на НФСБ.

,,Факт е, че господин Божков приказва със самочувствие за някакви зависимости, за които обаче не е дал никакви данни. В случая той единствено внушава някакви неща. Вижте братя Найденови - когато са били застрашени от него, излязоха и изкараха всичко с данни за бизнеса на Васил Божков и самия него. Но не щеш ли за една седмица законът беше прокаран и ограниченията по отношение на Божков бяха взети. Видях една храброст на дейностите от страна на страната, която беше приятна изненада``, разяснява той.

,,Известен укор мога да насочва към прокуратурата - тя можеше по-рано да се сезира и да не разреши да излетява от страната. А за тези седем закононарушения, по които е упрекнат, Васил Божков няма да получи административни санкции, а затвор. Факт е, че е имало боязън у всички от него. В София се носят градски мълви и митове какъв брой индивида е умъртвил и прострелял, боязън от друга форма на влияние и това комбинирано с едни съществени подкупи и рушвети в продължение на шест-седем години. Естествено, че политици също са се страхували от него``, съобщи още Валери Симеонов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР