Лидерът на НФСБ Валери Симеонов хвърли голяма бомба. На честванията

...
Лидерът на НФСБ Валери Симеонов хвърли голяма бомба. На честванията
Коментари Харесай

Валери Симеонов хвърли бомба: Май ще се разделим с ГЕРБ

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов хвърли огромна бомба. На честванията във връзка 116-ата годишнина от експлоадирането на Илинденско-преображенското въстание Симеонов загатна, че е доста евентуално да се разделят с ГЕРБ, в случай че огромният съдружен сътрудник не промени правилата си на правене на политика, написа "Флагман ".
Валери Симеонов стартира диалога с думите, че нощес, на фестивала в Жеравна, се е срещнал с досегашния втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов, само че не пожела да конкретизира какво тъкмо са говорили. „ Ще имаме Коалиционен съвет с Красимир Каракачанов и считам, че предстоят много съществени промени в връзките ни с ГЕРБ, защото страната не върни в вярна посока. Намираме се в икономическо-политическа рецесия. Ще извадим на масата тежките въпроси пред господин Борисов още през септември, тъй като в последните месеци България получава доста съществени стопански удари. На първо място - положение на българската енергетика. Още не е решен казуса с високите цени на тока, в резултат на борсовите спекулации. По думите му на фермерите бил нанесен гибелен удар с ограниченията за африканска чума. Валери Симеонов разкри, че още при започване на експлоадирането на епидемията персонално е разговарял с вътрешния министър Младен Маринов и го е призовавал да изолират изцяло първите огнища в Русенско, само че нищо не било направено, в резултат на което болестта плъзна в цялата страна.
„ Доживяхме досега на цялостно заличаване на българското свиневъдство! Честито! Загубихме 2 млрд.лева “, добави Симеонов. Третият удар за българската стопанска система бил в бранш „ Туризъм “, който бил тотално унищожен, счита Симеонов. „ Плажовете на България са оглозгани от мутрите кочан варена царевица. Изгонихме си и българските туристи и ще става все по-зле “, предизвести водачът на НФСБ.
Валери Симеонов повдигна и тематиката за програмата „ Плод и мляко “ – обществен инструмент за здравословно хранене в учебните заведения, финансиран от Европейски Съюз. По думите му от септември в учебните заведения нямало да се получава нито мляко, нито кашкавал, тъй като „ компании на ГЕРБ бяха натъпкани да поемат всички поръчки на учебните заведения “.
„ Мога да приказвам и с имена! Измениха се наредби единствено и единствено на хранилката да се наредят известни фигури от хранителния отрасъл “, разяснява по тази тематика Валери Симеонов.
Лидерът на НФСБ счита, че кабинетът е изпаднал в тежка политическа рецесия, тъй като Движение за права и свободи през последните месеци са възвърнали позиции, които изгубили тъкмо по времето на Цветан Цветанов.
„ Интересно какъв ще е резултатът на локалните избори от смесените региони, където Цветан Цветанов беше пробил със основаването на мощни организации на ГЕРБ. Тежко и горо на тези хора! “, разяснява Симеонов. На репортерски въпрос: Означава ли това, че Цветан Цветанов ще оказва помощ на НФСБ, или ще прави лична партия, Симеонов отсече: „ Попитайте го него, не мога да приказвам от негово име “.
При всички положения Валери Симеонов загатна, че предстоят съществени промени в връзките на дребния съдружен сътрудник с ГЕРБ. На няколко пъти довечера се сътвори чувството, че той приказва и от името на Вътрешна македонска революционна организация, което демонстрира, че дейностите му са деликатно прецизирани. Симеонов бе безапелационен, че не можели да гледат по какъв начин стопанската система на България се сривала в последните шест месеца и не считали да поемат отговорност за грешките на огромния съдружен сътрудник.
„ Очаквайте възобновление на патриотичните сили в България, откакто се освободихме от един тежък камък(очевидно засяга Волен Сидеров, б.а.). Сега ще има нова коалиция и това ще се случи още в околните дни “, анонсира той.
На въпрос на изданието: „ Вижда ли бъдеще с ГЕРБ? “, Симеонов отговори: „ Зависи от тяхното държание. Това е огромната партия, която дирижира политиката в България. Икономическите ползи не би трябвало да бъдат жертвани, с цел да се изпълнят гушите на избрани лобита и забележете по кое време стартира това нещо – тази година. Има един подем на неправилната политика на ГЕРБ от предишен мандат. Не споделям, че това е обвързвано с отсъствието ми от властта, само че може би е имало дисциплиниращ резултат към останалите “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР