Лидерът на НФСБ Валери Симеонов е в конфликт на интереси,

...
Лидерът на НФСБ Валери Симеонов е в конфликт на интереси,
Коментари Харесай

Симеонов е в конфликт на интереси заради промените, които внесе за ДДС, смятат от БСП

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов е в спор на ползи, тъй като е в хотелиерския бизнес, а в това време внася промени, с които да се понижи Данък добавена стойност, а туристическите ваучери да не се употребяват единствено в държавни станции.
Това разгласи от трибуната депутатът от Българска социалистическа партия Антон Кутев по време на дебатите за промени в Закона за Данък добавена стойност на първо четене, които текат сега в Народното събрание.
Едно от предложенията Данък добавена стойност да се понижи за ресторантьорските услуги за една година от 20 на 9%, както и да се дадат туристически ваучери на работещите на първа линия в битката с ковид е точно на Симеонов. Промените, които водачът на НФСБ внесе са сходни на тези, които предложиха ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация, само че с дребни разлики.
“Основната разлика с предлагането на ГЕРБ е, че ваучери се дават единствено на държавни чиновници, с цел да посещават единствено държавни бази. За нас няма смисъл, тъй като те и в този момент ги употребяват. Ние предлагаме едно преимущество при даването на ваучери, само че и да не се лишава опцията хората да отидат и на други места, тъй като това беше задачата ”, стимулира се Симеонов от трибуната за какво не се е подписал под законопроекта на съдружните си сътрудници ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация.
Червеният народен представител Антон Кутев обаче видя спор на ползи в предложенията на Симеонов точно, тъй като бил в хотелиерския бизнес. Затова той реши да направи забележка на зам-шефа на Народно събрание Емил Христов, който води съвещанието.
Г-н Симеонов се намира в спор на ползи съгласно правилника и не го заяви от трибуната. За мен по-смущаващото е, че той е вносител, не знам до какъв брой е нарушил разпоредбите, въпреки че съгласно мен е. Но сигурно това, че не го разгласи в зала е нарушаване на правилника, разяснява Кутев. Той акцентира, че Симеонов бил в хотелиерския бизнес и го засягат както измененията на Данък добавена стойност за тази сфера, по този начин и туристическите ваучери да не са единствено за държавни почивни станции.
Не знам да е нарушил разпоредбите. Аз не виждам спор на ползи, отвърна му обаче зам.-шефът на Народно събрание Емил Христов. А самият Симеонов не пожела да се отбрани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР