Лидерът на НФСБ и депутат от ПГ на Обединени патриоти“

...
Лидерът на НФСБ и депутат от ПГ на Обединени патриоти“
Коментари Харесай

Валери Симеонов за решението на съда за Пирин: Зачеркнахме един цял регион

Лидерът на НФСБ и народен представител от ПГ на „ Обединени патриоти “ Валери Симеонов разяснява в утринния блок на Българска национална телевизия решението на Върховен административен съд да анулира дефинитивно измененията в Плана за ръководство на Национален парк „ Пирин “. По думите му България страда от псевдоеколози и псевдодействия, които нито водят до запазване на природата, нито подкрепят развиването на районната стопанска система. " В случая ние зачеркнахме един цялостен район - югоизточния район, който е лишен от елементарен и наличен източник на приходи ", добави Симеонов.


Решението се възприема като победа от природозащитните, само че Симеонов съобщи, че в случай че има още няколко такива победи " България може да я няма към този момент ".
Валери Симеонов: Към сегашния миг България е най-потърпевша от псевдоеколозите и псевдоприродозащитници, тъй като това са псевдорезултати и певдодействия. Те нито водят до запазване на природата, нито по някакъв метод подкрепят развиването на районната стопанска система. В случая ние зачеркнахме един цялостен район - югоизточния район, който огромна част от него се изхранва и е подвластен от това дали ще има втори, трети, пети въжен превоз в Пирин.
По думите му този район сега е лишен от най-лесния и наличен източник на приходи - туризма.

Симеонов е безапелационен, че би трябвало да се промени Закона за горите, тъй като съгласно него текстовете лимитират планинския туризъм в България, като не разрешават построяването на спортни уреди без смяна на предназначението.
" Тези, които мислят, че са постигнали великата победа, са подранили с еуфорията ", заключи Симеонов.
Вижте целия диалог с Валери Симеонов ТУК
 В Банско са разочаровани от решението на Върховен административен съд за проекта за В Банско са разочаровани от решението на Върховен административен съд за проекта за "Пирин "
В Банско локалните остават разочаровани от вчерашното решение на 5-членен състав на Върховен административен съд да анулира държавните промени в проекта за парк "Пирин ". Спо...
 Тома Белев за решението на Върховен административен съд да анулира измененията в проекта за Тома Белев за решението на Върховен административен съд да анулира измененията в проекта за "Пирин "
В Сутрешния блок на Българска национална телевизия Тома Белев от Асоциацията на парковете в България разяснява окончателното решение на съда да анулира държавните промени в...
 Съдът дефинитивно анулира държавните промени в проекта за парк Съдът дефинитивно анулира държавните промени в проекта за парк "Пирин "
Съдът дефинитивно анулира държавните промени в проекта за Национален парк „ Пирин “. В претекстовете се показва, че са нарушени разпореждания от българското...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР