Лидерът на НФСБ и депутат от ПГ на „Обединени патриоти“

...
Лидерът на НФСБ и депутат от ПГ на „Обединени патриоти“
Коментари Харесай

Номинираха Валери Симеонов за Човек на годината

Лидерът на НФСБ и народен представител от ПГ на „ Обединени патриоти “ Валери Симеонов е номиниран за премията на Асоциацията на българите в Украйна „ Човек на годината-2018 “, осведомят с публично писмо от българската общественост. Той е препоръчан от Одеското регионално българско сдружение от името на българските културно-просветни сдружения в Бесарабия. Това оповестиха от пресцентъра на НФСБ.
С решение на конкурсната комисия на Асоциацията през ноември Валери Симеонов е одобрен за номинант. Наградата ще му бъде присъдена „ За огромен принос в укрепването на икономическите и културни връзки сред Украйна и Република България, за персонален принос в културно-образователния развой на българската общественост. Церемонията по награждаването ще се организира във Всеукраинския център за българска просвета в Одеса от 13.00 часа.
Общоукраинският конкурс „ Човек на годината “ е основан през 2002 година от Асоциацията на българите в Украйна. Престижният конкурс цели стимулиране и насърчаване самодейностите и дейностите по запазването на историческите полезности, подпомагане за развиване на националния език, просвета и обичаи на българите в Украйна, облекчаване на културните, етнически, социално-икономически ползи, развиване на другарски и настоятелен връзки сред Украйна и България. За последните 16 години почетното звание е присъдено на повече от 200 забележителни персони, предани на делото за възобновление на духовността и културата на българите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР