Лидерът на най-голямото опозиционно сдружение в Полша Доналд Туск заяви,

...
Лидерът на най-голямото опозиционно сдружение в Полша Доналд Туск заяви,
Коментари Харесай

Туск: Парите на Полша от еврофондовете трябва да бъдат отблокирани

Лидерът на най-голямото опозиционно съдружие в Полша Доналд Туск съобщи, че по време на договарянията с ръководителя на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен в Брюксел желае да отблокира средствата за Полша, замразени в еврофондовете.

„ Необходимо е да се употребяват всички, даже ексцентрични способи, с цел да се спасят парите, които принадлежат на Полша “, сподели Туск при идването си в резиденцията на Европейска комисия в Брюксел, цитира организация RAP.

„ Днес съм тук в резиденцията на Европейската комисия, с цел да ускоря процеса на връщане на Полша към цялостното наличие на Полша в Европейски Съюз “, добави политикът. В същото време Туск уточни, че е дошъл в Брюксел „ като водач на опозицията, а не като министър-председател “.

Очаква се по време на визитата си в Брюксел Туск да беседва с фон дер Лайен и ръководителя на Европейския парламент Роберта Мецола. В четвъртък той ще взе участие в срещата на върха на Европейската национална партия. Съобщава се, че полският политик е дошъл в Брюксел с постоянен полет.

Ако еврофондовете, предопределени за Полша, бъдат отблокирани, републиката може да получи към 60 милиарда евро.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР