Лидерът на най-голямата партия в Белгия - Нов фламандски алианс,

...
Лидерът на най-голямата партия в Белгия - Нов фламандски алианс,
Коментари Харесай

Белгийски лидер иска да бъдат конфискувани смартфоните на нелегалните мигранти

Лидерът на най-голямата партия в Белгия - " Нов фламандски алианс ", предлага да бъдат иззети смарт телефоните на преминаващите през страната незаконни мигранти. 

Така трафикантите на хора няма да имат връзка с тях. Временните центрове в страната са цялостни, държавното управление обмисля да заеме от прилежаща Холандия огромен транспортен съд, приспособен за затвор, с цел да може в него да се настаняват хванатите незаконни мигранти, заяви Българска национална телевизия. Според Барт де Вевер, водач на Нов фламандски алианс " когато някой незаконен мигрант бъде хванат, нормално той получава до три месеца арест и заповед да напусне страната. Ако отново се върне и бъде хванат, може да получи до една година арест. Ако по време на следствието бъдат иззети смарт телефоните на тези хора, доста бързо измежду трафикантите ще се разчуе, че Белгия не е положително място ". 

В Западна Европа назовават директни мигранти или трансмигранти всички тези, които са влезнали незаконно и се пробват да стигнат до Англия. Целта им са огромните английски градове, където могат да обитават без документи и по-лесно се намира работа на черно. Повечето от тях идват от Африка, с незаконни лодки през Средиземно море.

В Белгия те нощуват в Брюксел, в известния Максимилиян парк, където постоянно се стига до конфликти с полицията или по паркингите на автомагистралата, където стопират за отмора ТИР-овете на път за Англия. Целта им е през нощта да проникват в камините и по този начин да минат Ла Манша.

Всеки ден в Белгия се организира най-малко по една акция против трансмигрантите. В телефоните им проверяващите намират едни и същи номера на трафиканти на хора. В момента се водят 240 каузи за трафик. 

По данни на полицията през Белгия предходната година са минали над 10 000 незаконни трансмигранти.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР