Лидерът на националния отбор на България по баскетбол Александър Везенков

...
Лидерът на националния отбор на България по баскетбол Александър Везенков
Коментари Харесай

Александър Везенков: Не знаем как да затваряме такива мачове

Лидерът на националния тим на България по баскетбол Александър Везенков съобщи след края на международната подготовка с Финландия, изгубена със 70:75 точки, че отборът би трябвало да се научи да затваря мачовете си, в случай че не желае да продължава да позволява загуби с минимална разлика.

Играчът на Барселона бе най-хубав в състава на националите с 28 точки и 10 битки.

„ Имахме няколко отворени стрелби в края на мача, които трябваше да вкараме. Не знаем по какъв начин да затворим мачове като този, а с красиви загуби с най-малък резултат нещата няма да се получат. Трябват резултати. Длъжни сме да съумяваме да спечелим мачове, като този, тъй като към този момент имаме три загуби с по две, две и пет точки”, разяснява Александър Везенков и продължи:

„ Трудно е да спечелиш мач, когато не вкарваш в последните 5 минути. Моя е виновността за загубата, може би и неналичието на игрова процедура си сподели думата. Не желая да се извинявам с някой различен. В отбрана направихме, мисля, доста добър мач, само че в нахлуване имахме доста неточности. Баскетболът е групов спорт и всички би трябвало да си създадем изводите и да работим доста повече, тъй като в този момент не си свършихме работата, а през лятото ще ни бъде доста по-трудно.” /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР