Лидерът на малцинството в Сената (горната камата в Конгреса) Мич

...
Лидерът на малцинството в Сената (горната камата в Конгреса) Мич
Коментари Харесай

Макконъл иска процесът срещу Тръмп да започне през февруари

Лидерът на малцинството в Сената (горната камата в Конгреса) Мич Макконъл поддържа отлагането на началото на процеса за импийчмънт на някогашния американски президент Доналд Тръмп до идващия месец, съобщи " Блумбърг ".
 Макконъл: Тръмп предизвика протеста в Капитолия
Макконъл: Тръмп предизвика протеста в Капитолия

Лидерът на републиканците в Сената: Тълпата бе хранена с неистини

Целта е да даде време на експрезидента да се отбрани.

Сенаторът от щата Тексас Джон Корнин, един от най-близките съветници на Макконъл, съобщи, че е извършен диалог с републиканските сенатори в четвъртък.

Началото на процеса остава в неопределеност, тъй като ръководителят на Камарата на представителите (долната камара) не е изпратила към момента обвинителния акт на Камарата в Сената. Самата тя не конкретизира по кое време тъкмо ще се случи това.

" Чух Нанси Пелоси да споделя: " Не се нуждаем от никакви доказателства, всички ги видяхме по малкия екран и ги преживяхме ", сподели по-късно Корнин пред кореспонденти. " За мен това е показателно, само че мисля, че всеки, който е упрекнат в сходни закононарушения като Тръмп, би трябвало да има обективен развой. "
 Пелоси подписа импийчмънта на Тръмп
Пелоси подписа импийчмънта на Тръмп

На ход е Сената

Съветникът на Тръмп Джейсън Милър съобщи в Twitter, че някогашният президент е наел Бъч Бауърс, юрист в Колумбия, Южна Каролина, като част от правния си екип. Неговата компания е профилирана в представляването на определени чиновници, държавни организации и политически акции, съгласно уеб страницата му.

Подробностите за правосъдните процедури са част от полемика сред Макконъл и настоящия водач на болшинството Чък Шумър.

" Бъдете сигурни, ще има развой ", увери Шумър в четвъртък. " Ще се гласоподава дали би трябвало да осъдим президента. Вярвам, че би трябвало да го осъдим. "

Прессекретарят на Белия дом Джен Псаки съобщи в четвъртък, че Конгресът би трябвало да организира процеса. Байдън ще остави на него да дефинира какъв би трябвало да бъде пътят напред и ще се концентрира върху това, което счита, че е заречен да извърши, когато се е кандидатирал. "

Най-малко 17 републикански сенатори би трябвало да се причислят към всичките 50 демократи, с цел да осъдят Тръмп. След това Сенатът можеше да гласоподава, с цел да му забрани в миналото още веднъж да заема обществена длъжнос т, с обособен избор с нормално болшинство.
 Пелоси образува екипа за отстраняването от власт на Тръмп
Пелоси образува екипа за отстраняването от власт на Тръмп

След като Пенс отхвърли да разгласи президента за неспособен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР