Лидерът на Малта каза, че островната държава работи за решаването

...
Лидерът на Малта каза, че островната държава работи за решаването
Коментари Харесай

Спасителният кораб Лайфлайн все още е блокиран в международни води

Лидерът на Малта сподели, че островната страна работи за решаването на случая със избавителния транспортен съд "Лайфайн ", блокиран в интернационалните води с 234 мигранти на борда, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.
В днешно изказване министър-председателят Джоузеф Мускат сподели, че Малта се стреми "да предотврати ескалация на филантропичната рецесия " като показа отговорността с други страни от Европейски Съюз. В изказването не се споделя дали Малта ще разреши на кораба да дебаркира в нейно пристанище, само че се показва, че страната има намерение да проверява капитана на "Лайфлайн ", който е нает от едноименната немска Неправителствени организации, тъй като не се е съобразил с напътствията за деяние.
Корабът е блокиран от няколко дни, откакто италианският вътрешен министър популист Матео Салвини отхвърли да разреши достъп до пристанище на Апенините. Случаят е подобен с този на кораба "Акуариус ", на който беше отхвърлен достъп в Италия и Малта и най-после беше признат от Испания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР