Лидерът на ливанското шиитско движение Хизбула Хасан Насралла заяви, че

...
Лидерът на ливанското шиитско движение Хизбула Хасан Насралла заяви, че
Коментари Харесай

Лидерът на Хизбула омаловажи протестите в Иран

Лидерът на ливанското шиитско придвижване Хизбула Хасан Насралла съобщи, че очакванията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила за протестното придвижване в Иран ще бъдат разочаровани, съобщи Франс прес.

Тръмп поддържа митингите в Иран от последните дни, а в един от туитовете си изрази удовлетворение, че "иранците най-накрая работят против бруталния и подкупен ирански режим ".

Вчера командващият Гвардейците на иранската гражданска война Мохамад Али Джафари разгласи края на протестното придвижване, което стартира на 28 декември против икономическите проблеми и управляващите. В съпътствалите го прояви на принуждение бяха убити 21 души, а стотици бяха задържани.

"Няма мотив за безпокойствие. Ставащото в Иран е под надзор ", увери Насралла, чието придвижване се финансира и въоръжава от Техеран.

"Надеждите на Тръмп бяха разочаровани, както и очакванията на израелците и саудитците, които залагаха на по-масови митинги, които да смъкват режима и да провокират безпорядък в Иран ", сподели той в изявление за бейрутската телевизия "Ал Маядин ".

Насралла съобщи, че настоящето неодобрение в Иран не е политически стимулирано като това от 2009 година, а е провокирано от банкрута на някои банки и компании. Това неодобрение обаче се експлоатира от външни сили като Съединени американски щати, Израел и Саудитска Арабия, сподели Насралла, представен от Ройтерс.

Насралла съобщи, че няма заплаха от смяна във външната политика на Иран за поддръжката му за "съпротивителни придвижвания " в района, отбелязва Франс прес.

Хизбула и Иран водят война на страната на сирийския президент Башар Асад в почналия през 2011 година спор в Сирия, в който са убити над 340 000 души.

Насралла заяви, че се е срещнал с Асад преди няколко седмици, без да даде детайлности. Той увери, че изтеглянето на бойците на Хизбула от Сирия зависи от сирийските управляващи.

"Все още не можем да приказваме за дефинитивна победа (в Сирия). Войната е в последните си стадии. Не можем да кажем още какъв брой дълго ще продължи. Може би година или две ", добави Насралла.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР