Лидерът на ливанската шиитска групировка Хизбулла Хасан Насралла заяви, че

...
Лидерът на ливанската шиитска групировка Хизбулла Хасан Насралла заяви, че
Коментари Харесай

Лидерът на Хизбулла Хасан Насралла: Ливан трябва да доставя газ на ЕС, а не Русия

" Лидерът на ливанската шиитска формация " Хизбулла " Хасан Насралла съобщи, че близкоизточната страна би трябвало да стане главен снабдител на газ за Европейския съюз и да измести Русия ", съобщи израелската медия нюзру.

" Сега Ливан има исторически късмет, тъй като Европейски Съюз незабавно търси различни снабдители на течни горива. Това бе измежду главните цели на близкоизточната обиколка на американският президент Джо Байдън. Евентуално нарастване на добива на газ и петрол от страна на Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства обаче няма да запълни този вакуум ", добави лидерът на терористичната организация.

По думите на Насралла Съединени американски щати не желаят в района на Близкия изток да избухне война.

Лидерът на " Хизбулла " също съобщи, че Бейрут може да употребява Вашингтон като инструмент за оказване на напън върху Израел и Ливан да получи достъп до оспорвани сред арабската страна и еврейската страна залежи на течни горива в акваторията на Средиземно море. " Не става дума единствено за това да си желаяме " Кана " и " Кариш ", става дума и за това, че Израел граби потребни изкопаеми в окупираните палестински територии ", сподели още той.

" Ако Ливан желае да реализира нещо като страна, би трябвало да се работи в този момент. Не би трябвало да забравяме, че цялата територия на Израел и неговата инфраструктура може да бъде изумена с нашите ракети ", съобщи водачът на " Хизбулла ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР