Лидерът на Лейбъристката партия във Великобритания Киър Стармър обяви, че

...
Лидерът на Лейбъристката партия във Великобритания Киър Стармър обяви, че
Коментари Харесай

Лидерът на лейбъристите: Ще подам оставка, ако ме глобят за COVID нарушение

Лидерът на Лейбъристката партия във Англия Киър Стармър разгласи, че ще подаде оставка, в случай че бъде санкциониран поради " биъргейт " (beergate). Той счита, че би трябвало да подаде оставка, тъй като английската общност заслужава политици, за които разпоредбите важат, както за всички останали.

Съобщението пристигна, откакто полицията в Дърам разгласи в петък, че проверява дали Стармър е нарушил разпоредбите за изолираност от ковид при посещаване в офиса на локалния народен представител Мери Фой на 30 април предходната година. Лейбъристите настояха, че това е било работно събитие по време на локалните избори.

Стармър, който стана водач на лейбъристите през април 2020 година, в изказване от централата на лейбъристите в Лондон съобщи, че достойнството и честността са тези, които основават законите, и те би трябвало да се съблюдават.

" Политиците, които подкопават този принцип, подкопават доверието в политиката, подкопават демокрацията и подкопават Англия. Аз съм безусловно сигурен, че не съм нарушавал никакви закони. Просто хапнах, до момента в който работех късно вечер, както би направил всеки политик по време на акция преди избори ", сподели той. " Но в случай че полицията реши да ми даде предупреждение за наказване, несъмнено, че ще се отдръпва от поста си, тъй като британците заслужават политици, които се придържат към най-високите стандарти. Те заслужават политици, които слагат страната преди всичко, а не себе си ", съобщи още Стармър.

Анджела Рейнър, заместител на Стармър, която също е била на събитието в Дърам, заяви, че и тя ще се отдръпна, в случай че получи предупреждение за нарушаване.

" Наясно съм, че на събитието в Дърам не бяха нарушени разпоредбите, тъй като храненето по време на дълъг работен ден не опонира на разпоредбите ", разясни тя. " В същото време ние продължаваме да имаме министър-председател, за който е открито, че е нарушил разпоредбите, излъгал е за това и по-късно е санкциониран ".

Консерваторите не мислят, че този ход на Стармър ще окаже по-голям напън върху Джонсън.

" Няма свят, където загубата на водача на Лейбъристката партия да не е нещо положително за Консервативната партия ", сподели реакционер.

Тази заран Уес Стрийтинг, министърът на опазването на здравето в сянка, упрекна десните вестници и политици в клеветническа акция. За предаването “Добро утро, Великобритания” по " Ай Ти Ви " Стрийнг сподели, че Консервативната партия се пробва " да убие героя Стармър " и добави, че това, което Киър е споделил не опонира с нищо на обстоятелството, че е бил в Дърам по време на предизборна акция, вечерял е и е траял да работи.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР