Лидерът на Лейбъристката партия на Австралия Антъни Албанезе положи клетва

...
Лидерът на Лейбъристката партия на Австралия Антъни Албанезе положи клетва
Коментари Харесай

Новият австралийски премиер се закле и излетя за Япония

Лидерът на Лейбъристката партия на Австралия Антъни Албанезе постави клетва като 31-ви министър-председател на страната в понеделник, обещавайки да сплоти страната след напрегната предизборна акция, и неравенството и се насочи към Токио за първия си интернационален ангажимент, освен това от огромна значимост за страната му и района - среща на водачите на Съединени американски щати, Япония, Индия и Австралия, предава Ройтерс.

Лейбъристите се върнаха на власт след девет години в съпротива след вълна от невиждана поддръжка за Зелените и самостоятелните, фокусирани върху климата, най-вече дами, помогнаха за свалянето на консервативната коалиция на общите избори в събота.

" Очаквам с неспокойствие да управлявам държавно управление, което кара австралийците да се гордеят, държавно управление, което не се стреми да разделя, което не се стреми да вбива клинове, а се стреми да сплоти хората ", сподели Албанезе по време на първия си брифинг за медиите, откакто пое ръководството на страната.

Въпреки че гласовете към момента се броят и съставът на държавното управление към момента не е финализиран , Албанезе постави клетва пред генерал-губернатора Дейвид Хърли на гала в националната столица Канбера, с цел да може да участва на срещата на неофициалната група " Четворката " в Токио във вторник.

Индия, Съединените щати, Япония и Австралия са членове на " Четворката " , неофициална група, която Вашингтон предизвиква да работи като евентуален отпор против възходящата политическа, комерсиална и военна интензивност на Китай в Индо-Тихоокеанския район.

Албанезе сподели, че връзките на страната с Китай ще останат " сложни " преди срещата на върха с президента на Съединени американски щати Джо Байдън и министър председателите на Япония и Индия.

Заместник-лидерът на лейбъристите Ричард Марлес и трима основни министри - Пени Уонг (родена в Малйзия)- на външните работи, Джим Чалмърс - главн ковчежник на страната и Кейти Галахър - министър на финансите - също поставиха клетва, а Уонг ще се причисли към Албанезе в пътуването му до Токио.

Кампанията на лейбъристите посочи мощно работническия генезис на Албанезе - момче, отгледано в държавни жилища от самотна майка с пенсия за неработоспособност - и неговия имидж на прагматичен обединител.

от 151 места, а Зелената партия се чака да завоюва над 10 места

Албанезе сподели, че се надява лейбъристите да получат задоволително места, с цел да ръководят независимо, само че добави, че е сключил съглашения с някои самостоятелни депутати.

Новият министър председател даде обещание, че След завръщането си от Япония ще работи бързо, з, в това число основаване на национална комисия за битка с корупцията и индустриален фонд от 15 милиарда австралийски $ (10,6 милиарда американски долара), с цел да диверсифицира австралийската стопанска система.
 Байдън: Съединени американски щати са изцяло отдадени на защитата на Япония
Байдън: Съединени американски щати са изцяло отдадени на защитата на Япония

Предстоят договаряния и с Индия и Австралия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР