Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин заяви, че отказът на

...
Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин заяви, че отказът на
Коментари Харесай

Корбин обяви условията си към Мей

Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин съобщи, че отводът на премиера на Англия Тереза Мей да изключи сюжет Брекзит без съглашение демонстрира, че " не е сериозна " за реализиране на единодушие с Народното събрание за напускането на Европейски Съюз, осведомят " Гардиън " и Скай нюз.

Според него предлагането на Мей за диалози с другите партии за различно съглашение за Брекзит е просто " номер " и тя в действителност не е склонна да направи промени в контрактуваното с Европейски Съюз съглашение. Корбин има вяра, че министър председателят желае да провежда " фиктивни диалози " , с цел да заплаши депутатите със сюжет Брекзит без съглашение, в случай че не получи поддръжка за " нескопосаното " съглашение, което към този момент беше отхвърлено от Камарата на общините.

Jeremy Corbyn says Theresa May's Brexit plan is "quite clearly a dead deal "

Get the latest news on Brexit here: https://t.co/RmLiiWfQ1M pic.twitter.com/7KUXJp2Cg5
— Sky News Politics (@SkyNewsPolitics) January 17, 2019

Лейбъристът прикани Мей по време на тирада в южния британски град Хейстингс да се откаже от сюжет без договорка, да " изостави алените линии " и да работи с Лейбъристката партия и другите политически сили за реализиране на съглашение, подкрепяно от болшинството британци. Той напомни, че Лейбъристката партия желае съглашение, което ще подсигурява оставане на Лондон в митническия съюз и поддържане на " мощни връзки в обединен пазар " с Европейски Съюз.

По думите му Мей е претърпяла най-голямата загуба в историята на английския парламентаризъм.

 Тереза Мей оцеля при вота на съмнение Обновена
Тереза Мей оцеля при вота на съмнение

Вотът беше отритнат с 325 против 306 гласа…

Това е най-голямата загуба на държавно управление в историята. Нейното съглашение е мъртво, разгласи той и добави, че Мей " изцяло е неспособна да проумее какво в действителност се случва ". Корбин заяви, че държавното управление харчи 4,8 милиарда английски лири в подготовката за Брекзит без съглашение, макар че няма да се реализира.

Джереми Корбин не изключва отсрочване на Брекзит или образуване на втори референдум.

Jeremy Corbyn says Labour is not ruling out a "public vote " on the future of Brexit

Get the latest news on Brexit here: https://t.co/RmLiiWfQ1M pic.twitter.com/0JuvjcRafx
— Sky News Politics (@SkyNewsPolitics) January 17, 2019

Лейбъристът изпрати писмо на премиера, в което насочва настояванията на партията, в това число да изключи сюжет Брекзит без договорка.

Междувременно Европейската комисия разяснява, че ръководителят Жан-Клод Юнкер не е получавал молба от Лондон за отсрочване на Брекзит. Брюксел разясни, че в случай че Англия предприеме такава стъпка, Лондон ще би трябвало публично да изясни повода, защото това би трябвало да бъде утвърдено единомислещо от всички страни членки.

 Англия гласоподава проект Б за Брекзит на 29 януари
Англия гласоподава проект Б за Брекзит на 29 януари

Премиерът Тереза Мей ще приказва пред Народното събрание и ще внесе предложение в понеделник
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР