Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин призова Тереза Мей да

...
Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин призова Тереза Мей да
Коментари Харесай

Корбин отправи предупреждение към Мей относно Brexit

Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин прикани Тереза Мей да се откаже от сюжет за Brexit без договорка, да " изостави алените линии " и да работи с другите политически сили за реализиране на съглашение, подкрепяно от болшинството британци, съобщи The Guardian.
Според него предлагането на Мей за диалози с другите партии за различно съглашение за Brexit е просто " номер " и тя в действителност не е склонна да направи промени в контрактуваното с Европейски Съюз съглашение.
По време на тирада в южния британски град Хейстингс Корбин съобщи, че министър председателят желае да провежда " фиктивни диалози ", с цел да заплаши депутатите със сюжет Брекзит без съглашение, в случай че не получи поддръжка за " нескопосаното " съглашение, което към този момент беше отхвърлено от Камарата на общините.
Той напомни, че Лейбъристката партия желае съглашение, което ще подсигурява оставане на Лондон в митническия съюз и поддържане на " мощни връзки в обединен пазар " с Европейски Съюз.
Джереми Корбин не изключва опцията за отсрочване на Brexit или образуване на втори референдум.
Лейбъристът изпрати писмо на премиера, в което насочва настояванията на партията, в това число да изключи сюжет Brexit без договорка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР