Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин каза, че не е

...
Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин каза, че не е
Коментари Харесай

Лидерът на опозицията не успя да убеди Тереза Мей за нов референдум за Брекзит

Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин сподели, че не е реализирано съглашение с премиера Тереза Мей за образуване на втори референдум за Брекзит, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция. Той сподели, че е повдигнал въпроса на срещата с Мей, състояла се по-рано през днешния ден.

Корбин е прецизирал, че политиката на неговата партия е да се търси вид за нов референдум, който да предотврати излизането от Европейски Съюз без договорка или излизането с неприятна договорка. Но по въпроса той и Мей не са постигнали единодушие.

Същевременно в английския парламент след дебатите по плана на нормативен акт, който ще принуди министър председателят да изиска пролонгация на крайния период за Брекзит с цел да избегне риска от овакантяване на 12 април без договорка, се организира и първо гласоподаване, съобщи Ройтерс.

Проектът на нормативния акт мина през първи стадий от серия от гласувания. Подкрепиха го 315 депутати против 310 депутати. Вторият стадий в този момент е в ход - обсъждане на промени в текста на нормативния акт. Следващи гласувания по него се чакат в 21 ч. по Гринуич.

Проектът на нормативен акт предлага да се изиска от министър председателят да внесе предложение с искане за удължение на периода по член 50 на Лисабонския контракт, което да бъде утвърдено от депутатите. В предлагането би трябвало да попада дата оттатък 12 април, която Мей избере, прецизира Би Би Си.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (547)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР