Лидерът на Лейбъристите Джеремъ Корбинз заяви, че който замени Тереза

...
Лидерът на Лейбъристите Джеремъ Корбинз заяви, че който замени Тереза
Коментари Харесай

Лидерът на британската опозиция Джереми Корбин призова за предсрочни избори

Лидерът на Лейбъристите Джеремъ Корбинз съобщи, че който размени Тереза Мей като водач на Консервативната партия би трябвало неотложно да свика предварителни избори в страната. 
 Тереза Мей ще подаде оставка на 7 юни
Това се случи малко, след като Мей заяви, че ще подаде оставка като водач на ръководещата партия и министър-председател на 7 юни. 

" Сега тя разбра това, което страната знае от месеци - а точно, че нито тя може да ръководи, нито нейната разединена и разпадаща се партия ", коментира оставката в изказването си водачът на опозицията.

" Консервативната партия се провали изцяло по въпроса за Брекзит и не е в положение да усъвършенства живота на хората или да се оправи с най-належащите им потребности. Парламентът е блокиран и консерваторите не оферират решения за другите огромни провокации, пред които е изправена нашата страна ", съобщи той и добави, че ще е редно новоизбраният водач на консерваторите незабавно да свика общи парламентарни избори. 

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън също се разгласи за предварителни избори, само че и настоя за втори референдум за участието на Обединеното кралство в Европейския съюз. Тя още разяснява, че оставката на Мей не взема решение казуса с Брекзит, който бил основан от управляващата  партия. 

Стържън още благодари на Мей за нейната работа, макар различията им по " ръководения от Мей развой на Брекзит и пренебрегването на ползите на Шотландия ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР