Лидерът на крайнодясната турска Велика съюзна партия Мустафа Дестичи обяви,

...
Лидерът на крайнодясната турска Велика съюзна партия Мустафа Дестичи обяви,
Коментари Харесай

Турското знаме ще се развява отново над Атина, изригнаха в Турция

Лидерът на крайнодясната турска Велика съюзна партия Мустафа Дестичи разгласи, че благодарение на Аллах турското знаме още веднъж ще се развява над Атина, оповестяват гръцки медии.

Дестичи, който съобщи, че партията му ще се коалира с Партията на справедливостта и развиването (ПСР) на турския президент Реджеп Тайип Ердоган на идващите избори, изрази възмущението си от изгарянето на турското знаме по време на протест на неонацистката гръцка партия " Златна зора ".

Дестичи настоя гръцките управляващи да арестуват отговорните.

" Това, което споделяме на гърците и на гръцкото държавно управление, е, че те би трябвало да помнят, че славното, алено турско знаме, с полумесец, се развяваше над техните територии не толкоз от дълго време. С помощта на Аллах, това знаме, което те изгориха и оскърбиха, още веднъж ще се развява над Атина ", разгласи Дестичи.

Дестичи също по този начин подчертал, че Атина първо би трябвало да екстрадира " терористите " в Турция и една тогава ще има право да подава молби до Анкара, като явно има поради осемте турски военнослужещи, които избягаха в Гърция след несполучливия прелом против Ердоган през юли 2016 година, както и двамата хванати гръцки военни офицери от турските управляващи. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР