Лидерът на контрапротеста Георги Флоров е имал достъп до полицейски

...
Лидерът на контрапротеста Георги Флоров е имал достъп до полицейски
Коментари Харесай

Водачът на контрапротеста Георги Флоров с полицейска униформа и автомат

Лидерът на контрапротеста Георги Флоров е имал достъп до полицейски униформи и автомати, евентуално атрибут. След нападението над палатковия лагер пред Софийския университет като едно от главните лица зад действието се открои точно Флоров.

В обществените мрежи се разпространиха видеоклипове с негово присъединяване. В едно от тях Флоров облича полицейска униформа, като от думите му излиза наяве, че евентуално се намира в киноцентър " Бояна ", а облеклото по всяка възможност е атрибут. В ръцете си мъжът държи автомат, съобщи " Евроком ".



" С какво право Георги Флоров е облякъл полицейската униформа и показва: " #КОЙ раздава униформите на тия платени л...та? #КОЙ позволява гаврата е униформа на МВР*? ", питат от " Отровното трио ", уредници на всеобщите митинги против статуквото.

Законът гласи следното:

" Чл. 151 алинея 6 от ЗМВР, не разрешава на лица, неоправомощени със закон, да употребяват униформено облекло, знаци и отличителни знаци, полицейски лампи, маскировъчни качулки или надписи, въведени в структурите на Министерство на вътрешните работи и показващи принадлежност към тях.
Наказателен кодекс:
Чл. 274а. (Нов – Дъждовни води, бр. 92 от 2002 г.) (1) (Изм. и доп. – Дъждовни води, бр. 26 от 2010 г.) Който държи или носи формено облекло, служебни знаци или надписи в нарушаване на Закона за Министерството на вътрешните работи, Закона за защитата и въоръжените сили на Република България, Закона за осъществяване на наказванията и задържането под стража или Закона за правосъдната власт, се санкционира с отнемане от независимост до три години или пробация.
(2) (Изм. – Дъждовни води, бр. 26 от 2010 г.) Ако действието по алинея 1 е осъществено за осъществяване на друго закононарушение, наказването е отнемане от независимост от една до шест години.
(3) (Нова – Дъждовни води, бр. 26 от 2010 г.) Който по какъвто и да е метод опетни, незаконно унищожи или повреди формено облекло, служебни знаци или надписи, носени или сложени по реда на Закона за Министерството на вътрешните работи, Закона за защитата и въоръжените сили на Република България, Закона за осъществяване на наказванията и задържането под стража или Закона за правосъдната власт, се санкционира с отнемане от независимост до една година. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР