Лидерът на КНДР Ким Чен Ун заяви в новогодишното си

...
Лидерът на КНДР Ким Чен Ун заяви в новогодишното си
Коментари Харесай

Ким Чен Ун с тежки закани към САЩ: На бюрото ми има ядрен бутон

Лидерът на КНДР Ким Чен Ун съобщи в новогодишното си послание, че Вашингтон няма да може да стартира война против неговата страна, защото тя е развила техническата дарба да нанася нуклеарни удари по цялата територия на Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

"Цялата територия на Съединени американски щати е в обсега на нашите нуклеарни оръжия и на бюрото ми постоянно има нуклеарен бутон. Това е действителност, не опасност ", съобщи Ким.

КНДР е завършила създаването на нуклеарната си стратегия през изтеклата година и ще премине към всеобщото произвеждане на ракети и нуклеарни бойни глави, добави водачът на страната, само че акцентира, че "тези оръжия ще бъдат употребявани единствено, в случай че бъде застрашена нашата сигурност ".

Той добави още, че е належащо да се понижи военното напрежение на Корейския полуостров и неговата страна е подготвена за договаряния с Южна Корея. Освен това КНДР е подготвена да взе участие в Зимните олимпийски игри в Пьонгчан.

"Участието на Северна Корея в Зимните олимпийски игри ще бъде добра опция да покажем единството на народа и се надяваме игрите да бъдат сполучливи. Представители на двете Кореи могат да се срещнат скоро, с цел да обсъдят тази опция ", съобщи водачът на КНДР, представен от Българска телеграфна агенция.

Сеул реагира незабавно и приветства новогодишната тирада на севернокорейския водач, в която той загатна за опцията да изпрати делегация на идните Зимни олимпийски игри в Пьончан, Южна Корея, заяви южнокорейската организация Йонхап, като се базира на президентската канцелария.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР