Лидерът на КНДР Ким Чен-ун заяви, че страната му е

...
Лидерът на КНДР Ким Чен-ун заяви, че страната му е
Коментари Харесай

Ким Чен-ун: Новите ракетни изпитания са предупреждение към САЩ и Южна Корея

Лидерът на КНДР Ким Чен-ун съобщи, че страната му е изпитала нови тактически управляеми ракети като предизвестие към взаимните военни учения сред Южна Корея и Съединени американски щати, осведоми " Йонхап ".

Във вторник КНДР изстреля две ракети, които съгласно Сеул са балистични ракети с дребен обхват на деяние. Това е четвъртият тест за по-малко от две седмици.

От Korean Central News Agency означават, че двете ракети са изстреляни от западната част на страната и са прелетели над столичния и централния регион на Северна Корея, с цел да поразят задачата в Японско море.

След като следи тестванията, Ким разяснява, че " военните дейности са случай да се изпрати съответното предизвестие поради провежданите взаимни военни учения ", разяснява KCNA.

Сеул и Вашингтон организират взаимни военни учения по график, макар че Пхенян мощно стачкува против маневрите. КНДР преглежда игрите като подготовка за инвазия.

Според KCNA тестването ясно удостовери надеждността и действителния боен капацитет на новия вид управляема ракетна система.

Ким се снима с представителите, които " сполучливо направиха демонстрационния пуск ", добавя медията, което е евентуален знак, че КНДР е приключила създаването на оръжие, описвано като " нов вид тактическа управляема ракета ".

Разузнавателните служби на Съединени американски щати и Южна Корея имат вяра, че КНДР е изпитала версия на съветската балистична ракета " Искандер ", която е с кодово име KN-23, при всички четири ракетни теста на 25 юли, 31 юли, 2 август и вторник.

Вярва се, че същата ракета е изпитана и през май. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР