Лидерът на КНДР Ким Чен-ун възнамерява да изостави всички ядрени

...
Лидерът на КНДР Ким Чен-ун възнамерява да изостави всички ядрени
Коментари Харесай

КНДР възнамерява да изостави всички ядрени оръжия, обяви Сеул

Лидерът на КНДР Ким Чен-ун има намерение да изостави всички нуклеарни оръжия , материали и обекти, с цел да реализира " цялостно " нуклеарно разоръжаване.

Това заяви президентът на Южна Корея Мун Дже-ин, който организира трета среща на върха с Ким през предишния месец, осведоми " Ройтерс ".

 КНДР подготвена да живее още 100 година с интернационалните наказания
КНДР подготвена да живее още 100 година с интернационалните наказания

За да изплуваме като най-голямата международна мощ и социалистически парадайс

Мун акцентира, че Ким е решен да изостави нуклеарната и ракетна стратегия и да насочи страната към икономическо развиване , в случай че сигурността на режима бъде обезпечена.

Пълно нуклеарно разоръжаване значи, че той ще стартира да стопира нуклеарните и ракетни тествания, ще затвори обекти, в които се създават и създават нуклеарни бойни глави и ракети, както и всички съществуващи нуклеарни оръжия и материали, сподели Мун в изявление за Би Би Си.

 Република Корея обмисля да анулира някои наказания против КНДР, с цел да форсира мира
Република Корея обмисля да анулира някои наказания против КНДР, с цел да форсира мира

Русия, Китай и КНДР приканиха Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да преразгледа глобите

Южнокорейският водач означи, че това може да докара до публично преустановяване на Корейската война (1950-1953), разкриване на задача на Съединени американски щати в КНДР, даване на филантропична помощ и продан на стопански специалисти.

Мун посочи, че първо ще бъде подписана политическа декларация за преустановяване на войната, а след това ще стартират мирни договаряния, като това ще зависи от процеса по нуклеарно разоръжаване.

 КНДР има сред 20 и 60 нуклеарни бомби
КНДР има сред 20 и 60 нуклеарни бомби

За първи път Сеул обществено разкрива размера на нуклеарния боеприпас на КНДР

Има консенсус сред Южна Корея и Съединени американски щати, че е желателно допустимо най-скоро да се одобри декларация за преустановяване на войната, тъй че аз мисля, че е въпрос на време, само че несъмнено ще се случи, посочи той.

От думите на президента на Република Корея стана ясно, че Пхенян и Вашингтон договарят за втора среща на върха след частичните избори в Съединени американски щати през ноември.

Междувременно държавното управление на Република Корея разгласи, че ще проведат договаряния на високо равнище с КНДР в понеделник.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР