Лидерът на КНДР Ким Чен-ун призова за още един изтощителен

...
Лидерът на КНДР Ким Чен-ун призова за още един изтощителен
Коментари Харесай

Ким Чен-ун предупреди за историческа икономическа криза в КНДР

Лидерът на КНДР Ким Чен-ун прикани за още един " уморителен поход " за превъзмогване на сериозните стопански усложнения . Изглежда, че водачът на тоталитарната страна съпоставя обстановката с глада през 90-те година на предишния век, когато стотици хиляди хора умряха от апетит, осведоми АП.
 КНДР няма да взе участие на Олимпиадата в Токио
КНДР няма да взе участие на Олимпиадата в Токио

Заради ковид

Преди Ким се оплака, че страната е изправена пред " най-тежката " обстановка поради разнообразни фактори , в това число и пандемията от ковид, интернационалните наказания и естествените бедствия, само че в този момент за първи път обществено прави паралел със смъртоносния апетит.

Организации, които наблюдават ситуацията в КНДР, не са засекли някакви признаци за всеобщ апетит или филантропична злополука . Но мненията на Ким подсказват какъв брой съществено той гледа на компликациите пред страната. Според наблюдаващи това е най-голямото тестване от началото на ръководството му, почнало преди 9 година
 Снимка 526339
Източник:

" Има доста спънки и компликации пред нас, и по този начин нашата битка за осъществяване на решенията на VIII-ия партиен конгрес няма да бъде въобще лека и без проблеми ", предизвести Ким пред членове на ръководещата партия, съгласно Корейската централна новинарска организация.
 Япония продължи глобите към КНДР
Япония продължи глобите към КНДР

Токио продължава да упорства от Пхенян да реши въпроса с похищение на японски жители

" Взех решение да желая от организациите в Корейската работническа партия на всички равнища, в това число и от Централния комитет и секретарите на цялата партия да подхващат още един доста " уморителен поход " за облекчение компликациите пред нашия народ, даже и с малко ", акцентира вождът на КНДР.
 Снимка 526338
Източник:

" Изтощителен поход " е фраза, употребена от представители на КНДР по отношение на глада през 90-те година на XX век, когато страната е подвластна от интернационална помощ в продължение на години. Възникналият апетит е вследствие на спряната руска помощ, неприятно ръководство и естествени бедствия. Не е ясно какъв брой хора тъкмо са починали, като варират от стотици хиляди до 2-3 милиона.

Ким изнесе речта си в края на срещата на партията с хиляди партийни членове. По време на първия ден от форума във вторник водачът на КНДР съобщи, че подобряването на публичния живот на фона на " най-тежката обстановка " ще зависи от партийните ядра.
 Ядреното разоръжаване ще бъде в основата на новата политика на Съединени американски щати към КНДР
Ядреното разоръжаване ще бъде в основата на новата политика на Съединени американски щати към КНДР

Това съобщи представител на Държавния департамент на Съединени американски щати

По време на партиен конгрес през януари Ким подреди да се построи по-силна самоподдържаща се стопанска система, да се понижи зависимостта от импорт и да се създават повече потребителски артикули. Но проблемите на КНДР са в резултат на десетилетия неприятно ръководство, самоналожена изолираност и наказания поради нуклеарната стратегия, съгласно анализатори.

Китайски данни демонстрират, че търговията на КНДР с Китай, най-големият търговски сътрудник на Пхенян, се е свила с 80% предходната година , откакто Северна Корея затвори границата поради ковид.

Някои специалисти считат, че усложненията на КНДР няма да доведат до апетит, тъй като Китай няма да го допусне. Те допълват, че Китай се тормози, че възможна вълна от бежанци от КНДР може да залее границата или да бъде открита проамериканска обединена Корея.
 Снимка 526337
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР