Лидерът на Камарата на общините в британския парламент Андреа Ледсъм

...
Лидерът на Камарата на общините в британския парламент Андреа Ледсъм
Коментари Харесай

Лидерът на Камарата на общините в британския парламент подаде оставка

Лидерът на Камарата на общините в английския парламент Андреа Ледсъм подаде оставка през днешния ден, предадоха международните организации.

Ледсъм се аргументира, че не може повече да поддържа метода на държавното управление за Брекзит, откакто следващата маневра на премиера Тереза Мей в напъните й да прокара нейната договорка за Брекзит даде противоположен резултат.

"Вече нямам доверие, че нашият метод ще обезпечи резултата от референдума " от 2016 година, на който британците гласоподаваха за излизане на страната от Европейския съюз, написа тя в писмото с оставката си.

Ледсъм е привърженичка на излизането на Англия от Европейския съюз. През 2016 година тя стигна до финала в конкуренцията за правоприемник на Дейвид Камерън, само че се отдръпна се поради рецензии след изявление, в което сподели, че това, че е майка, й дава повече право да дава отговор за бъдещето на страната, в сравнение с съперничката й Мей, която няма деца.
Оставката идва на фона на клюки, че Мей ще бъде свалена от премиерския пост след изборите за Европейски парламент след слабото й показване през днешния ден пред депутатите, на които даде обещание втори референдум, само че единствено за договорката.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР