Лидерът на извънпарламентарната партия Нормална държава Георги Кадиев обяви, че

...
Лидерът на извънпарламентарната партия Нормална държава Георги Кадиев обяви, че
Коментари Харесай

Георги Кадиев: Не съм излъгал! Борисов и Цветанов са били при Бенчо, затова си траят

Лидерът на извънпарламентарната партия Нормална страна Георги Кадиев разгласи, че не е излъгал за гостуването на Бойко Борисов и Цветан Цветанов в дома на скандално нашумелия общински консултант от Бургас Бенчо Бенчев. Той изясни, че макар че общинарят, определен с листата на Българска социалистическа партия, отхвърля, десетки хора са участвали на срещата и това е повода водачът и вторият човек в ГЕРБ да си траят по тематиката. Ето какво написа Кадиев в персоналния си фейсбук профил:

Както дадох обещание, ето синтез на това какво бих споделил по бТВ тази заран (ако диалогът не се отплеснеше в напълно друга посока, схваща се):

1. Запознах се с Бенчо по време на депутатска акция в Бургас през 2005. Не бях го виждал 13 години, допреди 5-6 месеца, когато инцидентно се видяхме в ресторант в Бургас, до Пантеона. Поговорихме общи неща и апропо загатна това за Борисов и Цветанов, които му гостували у дома, до момента в който още са били чиновници на Министерство на вътрешните работи. Разправял го е на половин Бургас, а в този момент чета в негово изявление за gramofona.com от 08 октомври 2017, че "всички президенти и министър председатели са били у дома ". Борисов е министър председател от 2009 и естествено се отнася и за него. Сега Бенчо се отмята, допускам са му споделили да си мълчи. Най-нормалното е Борисов и Цветанов да отрекат или потвърдят. Нека го отрекат, дано ме нарекат измамник, аз ще реша какво да подхваща. Няма да го създадат. Знаете ли за какво? Защото са били там, имало е десетки други хора, защита, посетители и така нататък, и в никакъв случай не знаеш дали някой от тях няма да се разприказва. Затова и двамата просто ще си траят.

2. Този случай е поредна илюстрация на симбиозата сред публична и неофициална власт. Хора като Бенчо има във всеки град и всяко село. Политиците употребяват тях и те употребяват политиците.

3. Този случай е и следващата проява за това какъв брой еднообразно заболели са партиите на прехода. Ползват едни и същи хора, едни и същи похвати, едно и също финансиране. Просто някои по-успешно, други - не. Само за последния месец има 3 образеца за общи дейности на ръководещи и съпротива в ущърб на елементарните хора и дребния бизнес: приемането на закона за "редник Киро ", приемането на закона за дребните бензиностанции и случая с Бенчо Бенчев.

4. Преди Българска социалистическа партия бяха хванали ГЕРБ натясно с Живко Суджука и хасковските далавери, в този момент - назад. И по този начин ще си играят на пинг-понг. Кой който хване. От което обществото като цяло нищо не печели.

Изводът?
Няма да имаме естествена политика и #НормалнаДържава, до момента в който няма обикновено финансиране в политиката.
Чисти пари, извоювани от чист бизнес, без обвързващи задължения. Инвестиция в общото богатство на общество и страна, не в решение на съответния проблем на даден предприемач.
Докато не се появят такива хора, подготвени безусловно да влагат в общото богатство, съм песимист за смяната на България.
Защото в този момент, дали ще са ГЕРБ или Българска социалистическа партия, или ще съм примерно аз (след като и в случай че съм се продал) особена разлика не виждам.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР