Лидерът на източнолибийското правителство, което не е международно признато, каза,

...
Лидерът на източнолибийското правителство, което не е международно признато, каза,
Коментари Харесай

Хиляди жертви след потоп в Либия frognews.bg

Лидерът на източнолибийското държавно управление, което не е интернационално прието, сподели, че смъртните случаи надвишават 2000 и хиляди са изчезнали. Сред хората в неопределеност са и чиновници на либийската войска, които са помагали при избавителните интервенции. 

 

Властите на изток постановиха комендантски час, а учебните заведения и магазините бяха затворени поради циклона. Засегнати са всички източни градове - Бенгази, Сус, Дерна и Ал-Мардж. Затворени са още четири огромни петролни пристанища.

 

Съобщава се, че два язовира в Дерна - дом на почти 100 000 души са преляли, потапяйки под вода огромна част от региона. В града е оповестено бедствено състояние. 

Либия е разграничена сред две враждуващи администрации от 2014 година след убийството на дългогодишния водач Муамар Кадафи през 2011 година

 

Премиерът в столицата Триполи Абдулхамид Дбейба е наредил на всички държавни организации незабавни дейности за справяне с вредите. Организацията на обединените народи в Либия съобщи, че следи от близко бурята и ще „ обезпечи незабавна помощ в поддръжка на напъните за реагиране на локално и национално равнище.

И двете държавни управления оповестиха тридневен печал след бурята Даниел.

???????? | L'ouragan Daniel a atteint la ville libyenne de Benghazi, dévastant tout sur son passage

Les météorologues avaient prévenu plus tôt que l'ouragan Daniel se déplaçait à pleine puissance vers la depuis la Méditerranée centrale.

La municipalité de a…
— Arab Intelligence - المخابرات العربية (@Arab_Intel)
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР