Лидерът на Изправи се България, една от формациите в ЛЕВИЦАТА!,

...
Лидерът на Изправи се България, една от формациите в ЛЕВИЦАТА!,
Коментари Харесай

Заменете преговорите за въоръжаване с преговори за мир: Манолова

Лидерът на Изправи се България, една от обединенията в ЛЕВИЦАТА!, Мая Манолова изрази позицията си в поддръжка на наложеното от президента Румен Радев несъгласие против даването на български БТР-и за войната в Украйна. По думите на Манолова единствената позиция, която България би трябвало да заема е за мир, като поставя старания за договаряния, а не за подклаждане на спора с още и още военни машини. Според нея износът и на тежка бронирана техника за Украйна само нагнетява напрежение и способства за ескалация на спора, а не за неговото решение.

В позиция в обществените мрежи тя разяснява, че България поддържа в употреба едвам към 150 БТР-60, а в този момент дава 100 на Украйна, лишавайки страната от още от лимитираните ни средства за отбрана. Според водача на Изправи се България тази техника може да се употребява и при охраняването на границата или за бедствени обстановки.

" Затова настояваме Народното събрание да почете ветото на президента, да спре опитите да ни въвлече в една непозната война и да размени договарянията за въоръжаване с договаряния за мир! " – приключва Мая Манолова и разгласява фотография на БТР-ите и от парада по случай 6 май по-рано тази година.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР