Лидерът на ИТН Слави Трифонов настоя, че президентът Румен Радев

...
Лидерът на ИТН Слави Трифонов настоя, че президентът Румен Радев
Коментари Харесай

ИТН: 50% от българите искат президентска република

Лидерът на Има Такъв Народ Слави Трифонов настоя, че президентът Румен Радев няма нищо общо с концепцията на партията му за инициираната от тях подписка за привикване на общонационално допитване за смяна на формата на ръководство на страната - от парламентарна в президентска република.

" Не съм се виждал с него, откогато той е президент, може би съм се виждал веднъж, не сме водили диалози във връзка с тази наша концепция, тя касае нашата визия за мажоритарни избори, а президентската република е най-висшата форма на мажоритарния избор ", настоя той на особено свикана конференция в централата на партията му, осведоми БНР.

" Това е единственият механизъм, с който може да се влияе и да се спре антибългарската акция ", добави той.

В началото на брифинга беше показано социологическо изследване, извършено под формата на телефонно изявление измежду 1000 интервюирани сред 19 декември и 10 януари, заяви водещата на конференцията Катя Илиева.

Изследването е поръчано от " ИТН " на социологическата организация " Ипсус " в Германия, която, съгласно Има Такъв Народ, е третата най-голяма в света.

Проучването подрежда и партиите, за които хората биха дали своят вот на идните предварителни избори: ГЕРБ, " Продължаваме промяната ", Движение за права и свободи, " Демократична България ", " Възраждане ", Българска социалистическа партия и " ИТН ", като зад борда остават от " Български напредък ".

В тази връзка Тошко Йорданов изрази подозренията си, че Има Такъв Народ е получил резултат под 4% на предходните избори, след свадите, които се развихриха преди месеци в пленарната зала с кодовете на машините за гласоподаване.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР