Лидерът на ИТН Слави Трифонов настоя, че президентът Румен Радев

...
Лидерът на ИТН Слави Трифонов настоя, че президентът Румен Радев
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Президентът Радев няма нищо общо с нашия референдум и идеята за президентска република

Лидерът на Има Такъв Народ Слави Трифонов настоя, че президентът Румен Радев няма нищо общо с концепцията на партията му за инициираната от тях подписка за привикване на общонационално допитване за смяна на формата на ръководство на страната - от парламентарна в президентска република.

" Не съм се виждал с него, откогато той е президент, може би съм се виждал веднъж, не сме водили диалози във връзка с тази наша концепция, тя касае нашата визия за мажоритарни избори, а президентската република е най-висшата форма на мажоритарния избор ", настоя той на особено свикана конференция в централата на партията му, осведоми БНР, представени от Факти.бг.

Трифонов бе безапелационен, че президентът няма нищо с " цялата тази история "

" Това ви го подсигурявам, ние го подкрепихме на последните избори, освен ние и други партии също, само че нашата поддръжка беше като политическа групировка, само че не съм водил никакви сходни диалози, което касае тази концепция за референдум ", отсече той.

В понеделник от " ИТН " стартираха подписка за национално допитване с въпроса: " Подкрепяте ли осъществяване на избори за Велико Народно заседание, което да реши въпросите за промени във формата на държавно ръководство от парламентарна в президентска република? ".

От партията позволяват, че гласуването може да се организира дружно с локалните избори през есента на тази година.

От Има Такъв Народ в този момент имат 3 месеца, с цел да съберат 400 000 годни подписа, които да бъдат импортирани в Народното събрание, който пък на своя страна би трябвало да разиска въпроса и да насрочи допитването.

" Няма да се коалираме с никого на идните избори, няма да има такава коалиция, тя е невъзможна ", настоя водачът на Има Такъв Народ.

" Няма подобен милиард, не съм се обаждал на Кирил Петков да го диря. Съдя го по тази причина, че афишира разнообразни нелепости и неистини, че аз съм мафиот ", уточни още Слави Трифонов.

" Смятам, че смяната в резултатите на Има Такъв Народ на изборите е обвързвано с неудовлетворени упования на хората към нас. Нямахме опция да създадем държавно управление, тъй като партиите, с които можехме да се съюзим отхвърли обществено - Българска социалистическа партия, Демократична България и Изправи се БГ. В идващия парламент можехме да създадем, само че вие сте очевидци на това, което се случи. Ще създадем всичко допустимо идващият парламент да е работещ ", добави той.

Слави Трифонов настоя, че има време да реши дали да бъде претендент за народен представител, само че " имам още време да си помисля ".

" Има Такъв Народ ще направи всичко допустимо да влезе в идващия парламент с един заслужен резултат ", сподели той.

На собствен ред Тошко Йорданов изрази подозренията си, че Има Такъв Народ е получил разултат под 4% на предходните избори, след свадите, които се развихриха преди месеци в пленарната зала с кодовете на машините за гласоподаване.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР