Лидерът на италианската крайнодясна партия Лига Матео Салвини призова привържениците

...
Лидерът на италианската крайнодясна партия Лига Матео Салвини призова привържениците
Коментари Харесай

Салвини призова за демонстрация в Рим на 19 октомври

Лидерът на италианската крайнодясна партия " Лига " Матео Салвини прикани последователите си да излязат на огромна проява в Рим на 19 октомври, съобщи Франс прес.

Салвини, който провокира края на ръководещата коалиция сред своята групировка и антисистемното Движение " Пет звезди ", се оказа изолиран от властта, откакто досегашните му сътрудници реализираха съглашение за съдружно държавно управление с левоцентристката Демократическа партия.

Вчера президентът Серджо Матарела публично разпореди на досегашния министър председател Джузепе Конте да сформира ново държавно управление. След това Салвини се обърна към съперниците си с думите: " Няма да се спасите от мен с дребната си дворцова игричка, не се признавам за надвит. "

Той се закани неговата партия " Лига " да си върне водещото място на политическата сцена. Според него новото италианско държавно управление е създание на Брюксел.

" Те няма да изкарат доста време, ние към този момент се приготвяме. Не могат да лишат италианците от правото да гласоподават ", посочи Салвини.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР