Лидерът на Испанската социалистическа партия, която спечели предсрочните парламентарни избори

...
Лидерът на Испанската социалистическа партия, която спечели предсрочните парламентарни избори
Коментари Харесай

Педро Санчес обеща да “деблокира” политическата ситуация в Испания

Лидерът на Испанската социалистическа партия, която завоюва предварителните парламентарни избори в неделя, Педро Санчес даде обещание да “деблокира ” политическата обстановка в страната и съобщи, че няма да разреши провеждането на нови избори.

Санчес съобщи, че проектите му не включват провеждането на нови следващи парламентарни избори в страната. “Призовавам всички политически партии да работят за деблокиране на политическата обстановка в Испания. Социалистическата партия ще работи за деблокиране на политическата обстановка ”, сподели той, обръщайки се към последователите си. Лидерът на испанските социалисти даде обещание, че няма да има трети следващи предварителни парламентарни избори в страната.

“Нашият политически план е образуването на устойчиво държавно управление. Искам да прикани всички политически партии: би трябвало да действаме отговорно ”, сподели Санчес. По думите му, след резултата от вота в неделя би трябвало да се образува “прогресивно държавно управление отпред със Социалистическата партия ”. “Ще съставим прогресивно държавно управление и ще разблокираме политическата обстановка в страната … Този път несъмнено ще има прогресивно държавно управление. Това зависи освен от Социалистическата партия ”, добави той.

Нито левите, нито десните получават безусловно болшинство в Народното събрание и още веднъж ще се водят извънредно сложни договаряния за сформиране на коалиция. Социалистите на испанския министър председател Педро Санчес са на път да завоюват повторните избори в неделя, а първите резултати потвърдиха скок в поддръжката за извънредно дясната партия Vox, която е трета при преброени 75% от бюлетините, заяви Агенция Франс Прес.

Частичните резултати демонстрират, че социалистите са спечелили 122 от 350-те места в Народното събрание с към 28,5 % от гласовете, до момента в който Vox има 53 места, което е над два пъти повече от местата, които партията имаше в досегашния парламент. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР