Лидерът на Ислямска държава в Сирия, един от петте най-високопоставени

...
Лидерът на Ислямска държава в Сирия, един от петте най-високопоставени
Коментари Харесай

САЩ ликвидираха лидера на Ислямска държава в Сирия

Лидерът на " Ислямска страна " в Сирия, един от петте най-високопоставени водачи на групировката Махер ал-Агал, е бил погубен при въздушен удар на Съединени американски щати , оповестиха американските военни, представени от Ройтерс.

В изказване Централното командване на Съединени американски щати сподели, че Ал-Агал е бил погубен при нахлуване с дрон в Северозападна Сирия, а негов непосредствен помощник е бил съществено ранен.

" Тази интервенция е планувана задълбочено, с цел да се подсигурява сполучливото й осъществяване. Първоначалният обзор демонстрира, че няма цивилни жертви ", се прибавя в изказването.

В него се споделя, че Ал-Агал е виновен за развиването на мрежите на групировката отвън Ирак и Сирия . Това е следващ удар върху напъните на ислямистката бунтовническа група да се реорганизира като партизанска мощ, откакто загуби огромни елементи от следената от нея територия.

Съединените щати имат почти 900 бойци в Сирия , най-вече в източната част на страната, обхваната от десетилетие от революция, макар че администрацията на президента Джо Байдън към момента не е прецизирала дълготрайния проект на задачата в страната.

Сирийската гражданска отбрана, филантропична организация, настояща в региони, следени от опозицията, сподели, че неидентифициран дрон е блъснал мотоциклет в село Халтан в северната провинция Алепо, убивайки двама души.

През февруари по време на американска военна интервенция в Сирия.

В пика на своята мощност от 2014-2017 година " Ислямска страна " управляваше милиони хора и пое отговорност или въодушеви офанзиви в десетки градове по света.

Нейният водач, Абу Бакр ал Багдади, разгласи халифат, който се простираше над една четвърт от Ирак и Сирия през 2014 година, преди да бъде в Северозападна Сирия през 2019 година, когато групировката се разпадна.

Водената от Съединени американски щати коалиция, която се бори с " Ислямска страна ", съобщи в средата на 2019 година, след провалянето на групировката на бойното поле, че е запазила 14 000 до 18 000 членове, в това число 3000 чужденци, макар че точните цифри не могат да бъдат открити.

" Ислямска страна продължава да съставлява опасност за Съединени американски щати и сътрудниците в района ", сподели представител на Централното командване на Съединени американски щати в изказване за удара.

Анализатори споделят, че доста локални бойци може да са се върнали към естествения живот, само че са подготвени да включат още веднъж, когато се появи опция.
 Атентаторът от Париж не апелира доживотната си присъда
Атентаторът от Париж не апелира доживотната си присъда

Никой от другите обвинени също не е обжалвал присъдата си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР