Лидерът на Ислямска държава Абу Бакр ал-Багдади се появи с

...
Лидерът на Ислямска държава Абу Бакр ал-Багдади се появи с
Коментари Харесай

Водачът на Ислямска държава се появи в нов запис

Лидерът на " Ислямска страна " Абу Бакр ал-Багдади се появи с ново видео. Багдади не се беше показвал на екран от 5 години, написа БГНЕС, базирайки се на Deutsche Well.
Във видеото Ал-Багдади е сниман в диалог с още трима души, чиито лица са скрити. Това, че записът не е доста остарял проличава от тематиките на диалог. Ал-Багдади приказва за края на борбата в град Багуз в Сирия, която завърши през месец март. В един миг той разяснява и атентатите против църкви и хотели в Шри Ланка, които станаха доскоро повече от седмица. Според думите му те са възмездие за загубата в Багуз.
Записът беше публикуван от осведомителната организация на терористичната организация, посредством приложението за известия " Телеграм ". В обществените мрежи мигновено се появиха отзиви, изпълнени със подозрения - по какъв начин е допустимо да се прави толкоз висококачествено видео някъде в далечен и прикрит район и дали това фактически е Багдади.

ISIS leader al-Baghdadi releases first video from in hiding since 2014 pic.twitter.com/XNpafFkbX5
— Jack Posobiec ✝️ (@JackPosobiec) 29 април 2019 година
Абу Бакр ал-Багдади не се беше появявал от 2014 година, когато във видеозапис от джамия в Ирак разгласи основаването на халифата.
За последно пред 2017-та година Русия разгласи, че е умъртвила водача на " Ислямска страна " с въздушен удар. Тогава Съединените щати показаха подозрения, а аудиозапис на Ал-Багдади оспори изказванието на руснаците.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР