Лидерът на Ислямска държава Абу Бакр Ал Багдади се е

...
Лидерът на Ислямска държава Абу Бакр Ал Багдади се е
Коментари Харесай

Тръмп: Лидерът на ИД се е самоубил с жилетка с експлозиви

Лидерът на " Ислямска страна " Абу Бакр Ал Багдади се е взривил с жилетка с експлозиви, убивайки себе си и три от децата си. Това е станало откакто американските специфични сили са го хванали в капан в тунел в Сирия. Информацията заяви президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, представен от AFP.
" Тялото му беше обезобразено от гърмежа. Тунелът се е срутил върху него в допълнение. Но резултатите от теста дадоха избрана незабавна и изцяло позитивна идентификация. Това е той, “ съобщи още американският водач.
" Главорезът, който се опитваше толкоз мощно да сплаши другите, прекара последните си мигове в цялостен боязън, в цялостна суматоха и смут, ужасяващ от американските сили, които идват към него ", разяснява Тръмп в Белия дом.

https://t.co/yJ0VKdNxHP
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 27, 2019
Междувременно кюрдските сили в Сирия разясниха, че чакат отмъстителни офанзиви от групировката " Ислямска страна " след известието на Съединени американски щати, че водачът на джихадистите Абу Бакр ал Багдади е бил погубен, написа още организация " Фокус ".
" Спящите кафези ще търсят възмездие за гибелта на Багдади ", съобщи пред AFP Мазлум Абди, главнокомандващ на Сирийските демократични сили - фактическата войска на кюрдската администрация, която държи в затвори хиляди бойци на „ Ислямска страна “.
Какви детайлности даде още Доналд Тръмп по отношение на профилираната интервенция, вижте в този материал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР